Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Corpul are nevoie de odihnă. Mintea are nevoie de liniște. Inima are nevoie de bucurie.

Lucrurile par să fie din ce în ce mai aglomerate în zilele noastre.Mai rapide, chiar.Se simte de parcă nu există nicio scăpare. Că suntem întotdeauna prinși cu ceva, sau „porniți”, chiar și când suntem în vacanță.Lumea se așteaptă la un răspuns instantaneu sau, cel puțin, poate apărea așa când lucrăm pentru noi înșine.Dar este lumea ocupată, sau mințile noastre sunt? Ei bine, cel mai esențial este că, corpul nostru are nevoie de odihnă, mintea de liniște și inima noastră are nevoie de bucurie.

Este crucial să ne reamintim că trebuie să ne odihnim. Nu este o îngăduință; este esențial pentru bunăstarea noastră. Cu siguranță, nu ar trebui să ne simțim rău în a ne opri. Pentru că un lucru pe care îl aud foarte mult de la profesioniștii din industriile creative este îngrijorarea că, dacă se opresc, ar putea să lipsească sau să se simtă vinovați că nu fac nimic. Dar asta este contraproductiv. Fără odihnă adecvată, îți vei conduce corpul spre diferite boli și atunci nu vei fi de folos nimănui, cu atât mai mult ție însuți.

Mintea noastră are nevoie de liniște și odihnă.Cunoaștem lumea doar prin fereastra minții noastre. Când mintea noastră este zgomotoasă, lumea este la fel.Și când mintea noastră este pașnică, lumea este și ea. Cunoașterea minții noastre este la fel de importantă ca încercarea de a schimba lumea.Și cum facem acest lucru? Respirând adânc, observând ce se întâmplă chiar acum, mergând la o plimbare prin natură, lăsându-ți smartphone-ul într-o altă cameră, făcând o ceașcă de ceai, făcând o baie fierbinte – știm cu toții să ne relaxăm, dar uneori trebuie să ne amintim. Luați-vă timp în fiecare zi pentru a vă relaxa mintea, fără distrageri, fără muncă, fără stres.

Inima noastră are nevoie de bucurie.Au fost realizate diferite studii, cum ar fi cel de la Columbia Medical Center realizat de cercetătoarea principală Karina W. Davidson, doctorand care a concluzionat în urma studiului a 1.739 de adulși sănătoși timp de 10 ani, că persoanele cu cele mai multe emoții negative au avut cel mai mare risc pentru boli de inimă și persoanele care au obținut cel mai mare nivel de fericire au avut cel mai mic risc.Descoperirile nu dovedesc că fericirea protejează inima de anumite boli, doar că ai un risc mai mic de a te îmbolnăvi atunci când inima ta este fericiă.La fel cum emoțiile negative, cum ar fi depresia, furia și ostilitatea sunt factori de risc pentru atacul de cord și accident vascular cerebral, fericirea pare să protejeze inima.

Fără aceste lucruri, nu vei funcționa la fel de eficient, iar viața se va simți inutilă, ca o luptă continuă.

loading...

Add comment