Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
copil-sanatos

Nu are nicio importanță dacă un copil seamănă mai mult cu mama sau tata, contează să fie sănătos și iubit

Chiar dacă ne obținem tot ADN-ul de la părinți, fiecare dintre noi are o combinație unică de gene. Uneori, asta înseamnă că nu semănăm deloc cu ei. Există tone de gene care ne modelează aspectul.Copiii, în general când sunt mici, nu seamănă suficient cu părinții lor pentru a putea fi detectată o asemănare.Oamenii din jur vor începe să spună că ba seamănă mai mult cu mama, ba cu tata, dar în fond și la urma urmei acet lucru nu este deloc important.

De ce unii copii seamănă mai mult cu părinții lor decât alții?
Părinții lor, la rândul lor, își iau genele de la părinți. Ceea ce este interesant este că această transmisie nu elimină niciodată nicio genă; doar combinația variază. Deci, dacă combinația ta genetică este similară cu cea a bunicilor tăi, ajungi să arăți mai mult cu ei decât cu părinții tăi.Unele cercetări au concluzionat că genele de la tată sunt mai dominante decât cele moștenite de la mamă.

Aspectul bebelușului tău face parte din structura sa genetică și din diferitele combinații de ADN care lucrează pentru a-ți face copilul ceea ce este. Pe măsură ce genele se amestecă, unele sunt dominante, în timp ce altele sunt suprimate, iar alte gene nu vor fi niciodată deloc. Deși nu există o știință exactă pentru miracolul modului în care doi oameni se îmbină pentru a face unul să arate așa cum arată, există o anumită înțelegere a modului în care bebelușii dezvoltă trăsăturile pe care le fac și de ce unii sunt atât de predominați, în timp ce alții nu.Cert este că, indiferent de cum arată copilul tău, se datorează geneticii, trebuie doar să recunoști de unde a venit.

Stima de sine a unui copil se reduce cu adevărat la cât de mult îl susțin părinții.Este important să-i oferi copilului tău dragoste și afecțiune. Dragostea și afecțiunea sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului unui copil. Sentimentele unui copil despre sine, cât de încrezători sunt și cât de bine fac față stresului sunt toate afectate de felul în care părinții lor le răspund.Atâta timp cât credem în copiii noștri, ei ne vor copia – și vor crede în ei înșiși.Să-i oferi copilul tău dragoste, nu îl face doar mai inteliget și mai încrezător, ci chiar și mai sănătos.

Nu există o ecuație absolută de variante care să poată fi identificată cu privire la cât de mult ADN dominant are tată sau mama, este o combinație a celor doi 50/50.

loading...

Add comment