Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Iubirea are o limită,ea se numește – demnitate

Iubirea va avea întotdeauna o limită și aceasta se numește demnitate, deoarece respectul pe care fiecare dintre noi îl avem pentru noi înșine are un preț foarte mare și nu va accepta niciodată o iubire care nu se împlinește, care ne doare și ne face vulnerabili.

Uneori, nu există altă soluție decât să uităm ceea ce simțim pentru a ne aminti ceea ce merităm, pentru că demnitatea nu trebuie pierdută pentru nimeni, pentru că dragostea nu trebuie cerută și, deși dragostea nu trebuie pierdută niciodată din mândrie, noi de asemenea, nu trebuie să ne pierdem demnitatea față de iubire.Fie că o credem sau nu, demnitatea este valoare fragilă, delicată, pe care o compromitem de atâtea ori.Traversăm de multe ori frontiera fără să vrem. Suntem îndepărtați de extreme în care gândurile noastre morale devin slabe. Credem că totul merită pentru dragoste și că la orice am renunța pentru aceasta, sunt doar lucruri minore.

Mândria, de exemplu, este un dușman pe care îl cunoaștem prea bine și care tinde să fie asociat cu iubirea de sine. Cu toate acestea, merge cu un pas dincolo de acest lucru.Ceea ce este ascuns defapt, este cu adevărat o stimă de sine scăzută.Cât despre demnitate, este exact opusul. Acționează ascultând vocea „sinelui” interioar pentru a sprijini respectul de sine, fără a uita de respectul față de ceilalți. Aici, conceptul de iubire de sine își capătă semnificația maximă, deoarece ne hrănim din ea pentru a ne proteja pe noi înșine, fără a face rău altora.Demnitatea nu se vinde și nici nu se pierde sau se dăruiește, deoarece o înfrângere la momentul potrivit va valora întotdeauna mai mult decât o victorie dacă reușim să ieșim din acea bătălie dintr-o singură bucată, cu capetele ridicate, cu inima întreagă.

Dragostea nu trebuie să fie niciodată orbă. Oricât de mult este apărată această idee în societate, este necesar să ne amintim că este întotdeauna mai bine să fim raționali, să ne oferim cuiva, cu inima luminată și cu o deminitate puternică.Doar atunci vom fi adevărații creatori ai acelor relații demne care merită efortul.Demnitatea este și va fi întotdeauna recunoașterea că suntem demni de lucruri mai bune. Întotdeauna va fi mai bine să aveți o singurătate demnă decât o viață cu relații incomplete.

loading...

Add comment