Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

11 ani,fără Jean Constantin.„Nu te vom uita niciodată maestre”.

Jean constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean a fost denumit „maestrul comediei romanesti”.El s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, în data de 26 mai 2010, după o carieră impresionantă dedicată teatrului și filmului.Jean Constantin este viu și acum în amintirile și în inimile oamenilor, prin intermediul nenumăratelor filme în care a jucat cu atât talent.

Roluri precum Ismail din filmul „Toate pânzele sus”, Patraulea din „B. D.”-uri și alte zeci, i-au adus renume și respectul fanilor.Născut la Techirghiol, cu rădăcini grecești din partea mamei, Jean a jucat în peste 80 de filme.A jucat alături de actori cunoscuți precum Toma Caragiu,Dem Radulescu, Puiu Calinescu,Iurie Darie, AmzaPellea, Draga Olteanu-Matei, Stela Popescu si alții.Dar, după 57 de ani de activitate, Jean Constantin s-a stins din viață în locuința sa din Constanța, din cauza unor probleme la inimă.„M-a invitat aia cu coasa, dar mai stau puţin”, glumea el deseori.

În urma sa au rămas multe amintiri frumoase, filme bune care se difuzează și acum pe posturile de televiziune, dar și obiecte cu valoare sentimentală.Este vorba despre o barcă, pe care maestrul o botezase după mama sa, „Caliopi”. Caliopi există și astăzi și a fost moștenită de artistul Ionuț Galani, băiatul „de suflet” al lui Jean Constantin, care de altfel i-a găsit și trupul neînsuflețit.

Jean îl cunoștea pe Ionuț Galani încă de mic și între ei s-a legat o strânsă prietenie, care a durat până la moartea maestrului.

„Nea Jean era un om foarte bun, foarte sufletist. Ţin minte că atunci când a murit Dan Spătaru, m-a întrebat: La mine o să vină atâta lume?, iar eu i-am răspuns că o să vină – Toată Constanţa”, a spus artistul.Tot Galini a spus că a fost o onoare pentru el să trăiască atât de mult timp în preajma actorului constănţean.De la el a învățat să fie om, fă fie corect și parolist.

În 2021 se împlinesc 11 ani de când marele maestru nu mai este printre noi.Adio, maestre! Nu te vom uita niciodată!

loading...

Add comment