Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mai devreme sau mai târziu cu toții realizăm că viața nu constă în averi,mașini sau vile cu piscină

În această perioadă, vânzările cu amănuntul au avut scăderi record.Oamenii cumpără din ce în ce mai puțin – și învățăm cu toții că viața poate continua așa.Privind mai profund în cifre: magazinele de îmbrăcăminte au avut cel mai mare succes cu o scădere de 78,8% a vânzărilor. Alți mari pierzători au fost electronice și electrocasnice cu 60,6% în scădere, mobilier pentru casă cu 58,7% în scădere și articole sportive, în scădere cu 38%.Cu alte cuvinte, bunurile de consum neesențiale nu mai sunt achiziționate la fel ca înainte. Și totuși, pentru majoritatea dintre noi, viața continuă.

Mai devreme sau mai târziu cu toții realizăm că viața nu se găsește într-o abundență de bunuri materiale.Nu sunt necesare cumpărături cu amănuntul pentru supraviețuirea noastră. Desigur, nu au fost niciodată. Dar a fost util să ne reamintim acest fapt.Având în vedere realitatea că majoritatea caselor noastre sunt pline de mai multe bunuri decât în ​​orice moment al istoriei omenirii, cumpărarea de lucruri din magazin nu mai este o problemă de supraviețuire pentru majoritatea dintre noi.

Cumpărături precum haine, electronice sau articole sportive nu sunt o chestiune de viață sau de moarte. Toți învățăm asta – sau cel puțin ar trebui să știm.Dar cred că învățăm o lecție și mai importantă.Învățăm, de asemenea, că excesul de bunuri fizice nu este locul unde se găsește nici calitatea vieții.Recent am văzut câteva răspunsuri la întrebarea: Ce aștepți cel mai mult cu nerăbdare să faci atunci când vom scăpa de acest virus? Printre răspunsuri, nimeni nu a răspuns „cumpărături”.În schimb, oamenii vor să stea cu prietenii, să-i vadă pe cei dragi, să-și scoată familia la cină, să participe la concerte, să meargă la cinema, să folosească parcurile, să meargă la sală sau să iasă să savureze înghețată liniștiți pe stradă.Când vine vorba de recunoașterea a ce activități contribuie la calitatea vieții, acumularea de lucruri fizice se estompează în comparație cu activitățile reale care dau viață.

Chiar dacă avem lucruri materiale, ne este dor să ne îmbrățișăm bunicii, să împărtășim experiențe cu prietenii, întâlniri sociale, conversații intime și să întâlnim oameni noi.Aici se găsește viața.În relațiile cu alte persoane.Nu în posesiunile materiale.

loading...

Add comment