Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un român a învins toate prejudecățile și a devenit medic deși s-a născut într-o familie fără posiblități:”Nu-mi este rușine pentru cum m-am născut”

Tânărul Ioan Cristian Irimescu s-a născut într-o familie săracă de romi, însă acest lucru nu l-a împiedicat să aibă ambiție și să creadă în propriile sale puteri.El a învățat zi și noapte și a reușit să termine două facultăți și să devină rezident în medicina de familie în București.

Ioan Cristian Irimescu în vârstă de 31 de ani provine dintr-o familie de romi, în care bunicii lui au fost fierari și cărămidari.El s-a înscris prima dată la Facultatea de Ştiinţe Juridice din Oradea, unde a luat și bursă.Iar mai apoi, în anul 2019 s-a înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti, pe care a reușit să o termine și să dezină rezident în medicină de familie.Ambiția și dorința de a reuși, se datorează mamei sale, care l-a învățat să fie puternic şi să nu dea niciodată înapoi de la ţelul său.

„Mama este omul care a investit cea mai multă încredere şi energie în noi. Blândeţea şi perseverenţa ei mi-au ghidat paşii”, povesteşte Cristian.

Cristian a vrut să-și depășească condiția socială și a învins prejudecățile și neajunsurile în ciuda tuturor gândurilor rele din partea oamenilor. „Nu-mi mai este ruşine pentru cum m-am născut. Îmi este ruşine de atitudinea celorlalţi faţă de romi. Mă deranjează nu doar discriminarea pe criterii etnice, ci şi discriminarea de gen, homofobia şi, în general, prejudecata”, spune tânărul.

În familia sa, nu doar Cristian a reuşit să ajungă cineva.Una dintre surori este asistent medical, iar cealaltă este în curs de licenţiere în Ştiinţe Juridice.Cristian spune că și-a dorit să ajungă medic pentru a putea alina suferințele oamenilor.

„Mereu am simţit că noi nu suntem aici, pe Pământ, doar că să trăim. Eu am avut mereu pornirea de a-mi ajuta aproapele. A fost o alegere naturală, acum că mă gândesc retrospectiv. Momentul deciziei a fost după trei ani de Facultate de Ştiinţe Juridice, când am realizat că menirea mea nu este să fiu jurist şi că în altă parte exista o cale mult mai bună să pot fi fericit cu mine şi cu ceea ce fac. Aşa că medicina a fost alegerea perfectă. Am fost îndrumat şi inspirat de multe persoane, însă mama mea şi dr. Lucza Tunde, medic specialist în anestezie şi terapie intensivă din Oradea, au fost persoanele care au crezut cu tărie că pot face asta. Sprijinul lor şi faptul că au crezut necondiţionat în mine mi-au fost ca nişte mâini întinse atunci când rătăceam“, spune Cristian.

loading...

Add comment