Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Federaţia pentru protecţia animalelor şi mediului cere demiterea ministrului Mediului,Costel Alexe.„ Tocmai a aprobat uciderea a 25.000 de căprioare”.

Federaţia pentru protecţia animalelor şi mediului, FPAM, a inițiat o campanie online pentru demiterea de urgentă a ministrului Mediului, Costel Alexe, susţinând că deciziile acestuia „ par mai degrabă a fi îndreptate împotriva mediului, a siguranţei şi sănătăţii cetăţeanului”. Ministrului i se reproşează poluarea din Capitală şi faptul că „ tocmai a aprobat uciderea a 25.000 de căprioare”.

Conform Federaţiei pentru protecţia animalelor şi mediului, pe site-ul Gărzii de Mediu au fost înregistrate zeci de reclamații cu privire la calitatea aerului din județul Ilfov, fiind prezent un miros puternic de cauciuc sau plastic ars.Iar domnul Alexe a închis cazul declarând în data de 8 aprilie că a fost un incediu de vegetație și dejecție animală uscată, fără să aibă la bază concluziile nici unei anchete. Un alt motiv bine întemeiat sunt și transporturile de lemn tăiat ilegal care circulă pe teritoriul României.Într-o conferința de presă susținută de domnul Aleze în data de 14 aprilie 2020, acesta a afirmat că toate imaginile cu transporturi de lemn tăiat ilegal care circulă pe teritoriul României fac parte dintr-o campanie de fake news, uitând însă să precizeze că România exportă 5 milioane de metri cubi de cherestea pe an și că în luna februarie a acestui an, Comisia Europeană a activat procedura de infringement pentru România din cauza tăierilor ilegale de păduri.

Și ultima, dar nu cea din urmă dovadă de incompetență și rea-voință, cum au spus cei de la Federatia pentru protectia animalelor si mediului FPAM este Ordinul nr. 997/2020 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia căprior pentru perioada aprilie 2020-14 aprilie 2021.

„Este inadmisibil, din punctul nostru de vedere, ca vânătorii, care încasează până la 8.800 de euro pentru împușcarea unui exemplar de căprior, să propună „cotele de recoltă” la specia căprior! Iar cotele de recoltă să fie stabilite exclusiv de personalul gărzilor forestiere, care și-a dovedit atâția ani incapacitatea în îndeplinirea propriilor atribuții și a cărui incompetență și complicitate cu grupuri de interese criminale au dus la deșertificarea pădurilor României”, conform FPAM.

Deciziile ministrului Costel Alexe se pare că pun în pericol patrimoniul natural al ţării, sănătatea publică şi siguranţa naţională.

loading...

Add comment