Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
constantin-balaceanu

Academicianul care nu a ieșit la pensie la 98 de ani și încă predă trei cursuri

Omul de știință Constantin Bălăceanu Stolnici,academician și medic neurolog, originar din București, a împlinit 98 de ani în data de 6 iulie, dar totuși nu are gânduri de pensionare.Acesta încă lucrează ca profesor universitar cu carte de muncă la Universitatea Ecologică și predă trei cursuri: anatomia sistemului nervos, genetica și antropologie.

Într-un interviu oferit pentru o televiziune, domnul profesor a fost întrebat cum de nu a ieșit la pensie până la această vârstă, iar acesta a spus că îi place ceea ce face și că va lucra până la sfârșitul vieții.Acesta își antrenează creierul zi de zi citind cărți, articole și diferite informații, fiind de părere că acest lucru este o gimnastică a sistemului nervos.Este în pas cu tehnologia, s-a adaptat ușor cu cursurile online, petrecând zilnic aproximativ 4 ore pe calculator, iar în timpul liber se mai uită la piese de teatru și concerte online.

Din cauza vârstei înaintate au apărut problemele cu picioarele, iar de aceea preferă să nu prea iasă din casă.Are 5 volume publicate cu memoriile sale prețioase despre istorie și memorialistică și mai pregătește unul.Totodată scrie articole, prefețe, eseuri, suporturi de cursuri și lucrări științifice la universitate.Constantin Bălăceanu Stolnici are un stil de viață sănătos, cu 3 mese pe zi.Mănâncă regulat, dar nu în cantități mari.

Sfaturile sale pentru tinerii din zilele noastre sunt să evite stresul, să muncească cât mai mult cu creierul, sanu-l menajeze.Creierul nu trebuie suprasolicitat, dar nici lăsat în repaus, deoarece dacă creierul nu funcționează, se deteriorează.Creierul suferă la frică, deprimare, neplăcere, nu e confortabil și nu mai funcționează cum trebuie. Optimismul este foarte benefic pentru creier, deoarece este cel care provoacă oxitocina, iar asta face creierul să funcționeze mult mai bine.

Academicianul a dus o viață foarte frumoasă și a promovat tot timpul școala românească.Acesta este descendent al unei vechi familii boierești aparținând nobilimii pământene, căreia în secolul al XVII-lea aula imperială vieneză i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German și i-a concesionat stema.În cele 5 volume publicate, acesta dezvăluie cele mai prețioase amintiri din viața sa și cum trăia lumea bună de altădată în fericiții ani interbelici.Noi îi dorim multă sănătate domnului profesor și îi oferim toată admirația.El este o adevărat mândrie pentru țara noastră și pentru educație.

loading...

Add comment