Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un polițist dintr-un sat transilvănean le cumpără bătrânilor pâine din banii lui și le scrie poezii de încurajare

Toată lumea trece printr-o perioadă mai grea din cauza acestei pandemii.Dar din păcate, în România sunt tot mai multe persoane care au nevoie de ajutor, cum ar fi bătrânii neajutorați care nu au copii sau nepoți care să le fie alături.De aceea, un tânăr polițist cu suflet mare, din comuna Iclănzel, județul Mureș a avut inițiativa să ajute din resurse proprii cea mai vulnerabilă categorie din sat și anume vârstnicii.

Tânărul Adrian Vlad le cumpără din banii lui bătrânilor nevoiași pâine și le compune câte o poezie cu care să le însenineze zilele acestea grele pentru ei, deoarece trebuie să stea izolați de teama epidemiei.Mai mult, tânărul polițist le-a împărțit localnicilor și fișe cu declarația pe propria răspundere, pentru a se asigura că aceștia respectă legea când părăsesc gospodăriile și nu riscă să fie amendați de colegii săi.

„În fiecare dimineață, mai ales în această perioadă, și-a făcut un obicei din a merge pe jos prin comună pentru a afla direct de la oameni care le sunt problemele și unde e nevoie de ajutorul său”, au scris colegii săi, într-o postare pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne.

Gestul tânărului i-a impresionat pe superiorii săi de la Poliția județului Mureș, care au spus că Adrian Vlad a demonstrat faptul că, în această perioadă, mai presus de orice, poliţiştii sunt în primul rând oameni.

“Cu toţii avem astăzi grija acestui virus, dar unii au multe alte griji împovărătoare, precum grija pâinii pe care trebuie să o pui pe masă sau grija izolării în nevoi. La cei care nu îndrăznesc să ceară a ajuns colegul nostru care, din proprie inițiativă, a oferit pâine persoanelor vârstnice şi fără posibilitate de a se deplasa de pe raza comunei Iclănzel. Le-a oferit cu sufletul deschis, aducând un zâmbet pe chipul acestora, încurajându-i cu credinţă să nu îşi piardă încrederea într-un viitor mai bun”, susțin reprezentanții IPJ Mureș.

Să sperăm că vom trece cu toții de această perioadă grea.Până atunci, sfatul nostru este să evităm cât mai mult să ieșim din casă și să respectăm regulile de igienă dacă mergem în locuri publice.De asemenea, trebuie să-i ajutăm cât de mult putem pe oamenii vârstnici, rămai singuri în această perioadă.

loading...

Add comment