Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un preot a anulat toate taxele bisericești: „Acolo unde este taxă, nu mai este har.Pentru mine, să săvârșesc slujbe este o datorie în fața Domnului!”

Preotul Ioan Graur din satul Mihuleni din raionul Şoldăneşti a anulat toate taxele bisericești.Parohul spune că acolo unde este taxă, nu mai este har și că a luat această decizie de a anula taxele bisericești, deoarece s-a gândit în primul rând la oamenii sărmani care nu-și pot permite să le plătească.De asemenea, el consideră că acest lucru ar trebui urmat de toți preoții din țară.Biserica din satul Mihuleni aparține Mitropoliei Moldovei.

Este absolvent al facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică și a absolvit și Teologia la Chișinău. Din februarie 2017, este paroh la biserica din Mihuleni.Preotul are și o mică afacere în orașul Şoldăneşti în microelectronică, din care își câștigă existența și care îl ajută să-și întrețină familia, soția și cei doi copilași și să aibă grijă de biserica.

„Așa este scris în Biblie, prin sudoarea frunții tale îți vei câștiga pâinea.Pentru mine să săvârșesc slujbe este o datorie în fața Domnului, fără să fie vorba de bani sau de altceva.Eu sunt obligat, pentru că, mai apoi, voi răspunde pentru faptele mele.Fiecare om are nevoile sale: care are copii de întreținut, care bătrâni, bolnavi, care nu are loc de muncă sau alte griji, eu nu pot sa-mi permit să le spun plătiți-mi pentru asta sau asta.Eu încerc cu puterile mele să fac totul”, a spus parohul Ioan Graur.

Părintele spune că pentru el, cea mai mare satisfacție ca preot este să vadă cât mai mulți enoriași cu inima deschisă la slujbă, pentru că știu că nimeni nu le va impune nimic.

„Cine vine pentru un eveniment mai special și vrea să lase o taxă anumită, o folosim pentru întreținerea bisericii. În biserică la noi nu se făcuse reparație de 20 de ani, iar de când am venit la parohie, cu ajutorul prietenilor mei de peste hotare, cu forțele proprii și cu ajutorul enoriașilor, am reușit să reparăm și să aducem biserica într-o stare mai bună”, a adăugat părintele Ioan.

Oamenii l-au îndrăgit de prima dată și îl ajută cum pot. La renovarea lăcașului s-au implicat inclusiv  oameni din diaspora Canada, Portugalia și Rusia.„E un preot foarte foarte bun. Nu pune taxe, nu pune nimic, te duci la biserică cu ce ai. S-au făcut mai multe la biserică, mult mai frumos arată și cu mai multă dragoste lumea se duce”, au declarat localnicii.

loading...

Add comment