Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Suedia,țara în care politicienii nu au privilegii, secretare sau mașini de serviciu cu șofer, iar alegătorii se prezintă la vot în proporție de peste 80%

Povestea este preluată din cartea ei, Suedia, Untold Story.Dna Wallin, care locuiește în Suedia din 2003, spune că țara scandinavă nu oferă privilegii politicienilor săi.Miniștrii și parlamentarii cabinetului nu au mașini oficiale sau șoferi, gărzi de corp, secretare sau asistenți personali plătiți de guvern.Nu au imunitate parlamentară și, prin urmare, pot fi duși în instanță ca orice alt cetățean.Birourile parlamentare sunt camere mici, nu mai mult de opt metri pătrați. Până și Președintele Parlamentului i se oferă un card pentru a-l folosi în transportul public.

Doar premierul are dreptul de a folosi o mașină guvernamentală, care este furnizată de agențiile de securitate.Politicienii duc viața cetățeanului mediu pe care îl reprezintă. Nimeni nu câștigă un salariu „obscen”.Nici măcar consilierii nu au dreptul la o mașină oficială sau la un birou.Conducerea este un privilegiu onorabil.

Suedezii pot urmări cheltuielile și declarațiile fiscale ale funcționarilor publici. Dna Wallin prezintă un caz din anii 1990, vicepremierului Mona Sahlin, care a cumpărat o bară cu ciocolată, scutece și alte obiecte personale folosind un card de credit guvernamental.Pentru scandalul iscat, care mai târziu va fi cunoscut sub numele de Cazul Toblerone, el și-a pierdut locul de muncă.

Tot în această țară, oficială de participare la vot, reprezintă peste 82% din populația suedeză.Suedezii demonstrează un interes și o implicare ridicată a populației în problemele țării.Suedia este a cincea cea mai mare țară din Europa.Suprafața totală de teren este de 447 435 km2, dar, în ciuda acestui fapt, Suedia are a doua populație cea mai mică pe kilometru pătrat din toată Europa.Pașaportul suedez este printre cele mai bune pașapoarte din lume.Un alt fapt interesant legat de Suedia cu care se pot mândri cetățenii este faptul că pașaportul lor le oferă intrare fără viză în 124 de țări din lume. Și la sosire, putem obține viza în alte 33 de țări. În prezent, pașaportul suedez este clasat la numărul 3 din lume.

loading...

Add comment