Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Potrivit științei, bărbații scunzi sunt mai nervoși decât cei înalți

Potrivit spuselor din folclor, Napoleon a compensat lipsa de înălțime prin căutarea puterii și războiul.Și un studiu recent susține că oamenii scurți sunt mai agresivi decât omologii lor mai înalți.În continuare noi vom aprofunda acest studiu și, de asemenea, vom examina alte studii contradictorii pentru a ajunge la miezul problemei.

Potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de stiinta de la Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta, Georgia, persoanele mai scunde tind sa fie mai agresive si mai violente decat oamenii inalti .Oamenii de știință au observat în acest studiu, 600 de bărbați, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, și au constatat că cei care s-au simțit mai puțin masculini au avut de 3 ori mai multe șanse să fi comis atacuri violente sau acte criminale. Oamenii de stiinta spun ca acest lucru este rezultatul stresului masculin de discrepanta care ii determina sa fie mai agresivi.

Datorită stereotipurilor societății, unul dintre modurile în care bărbații se simțeau mai puțin masculini era atunci când simțeau că înălțimea lor era mai mică decât media. Oamenii de știință spun că bărbații mai scunzi acționează mai agresiv pentru a compensa lipsa lor de înălțime. Acest sindrom este popular cunoscut sub numele de complexul Napoleon. „A fost identificat pentru prima dată în 1926 de psihanalistul austriac Alfred Adler .

În 2018, psihologul evolutiv Mark van Vugt și echipa sa de cercetători de la Vrije Universiteit Amsterdam au găsit dovezi ale complexului Napoleon la bărbați. Ei au ajuns la concluzia că bărbații care sunt scunzi se comportă mai agresiv în interacțiunile cu bărbații mai înalți. Potrivit experților, persoanele mai scunde au sentimente mai puternice de vulnerabilitate și niveluri mai ridicate de paranoia.

Cu toate acestea, este foarte probabil ca studiul în sine să includă un grup de testare prea mic pentru a prezice corelația corectă între înălțime și agresivitate. Și au existat și alte studii care au condus și la constatări contradictorii. În 2007, cercetarea de la Universitatea din Lancashire Centrală a sugerat că complexul Napoleon este cel mai probabil un mit.Acest studiu a descoperit că bărbații scurți au fost mai puțin probabil să-și piardă temperamentul decât bărbații cu înălțime medie. În timpul experimentului, subiecții au fost rugați să se lupte între ei și ritmul cardiac a fost monitorizat. Monitorii cardiaci au arătat că bărbații mai în vârstă au fost mai predispuși să-și piardă temperamentul.

Ei bine, există tot felul de contradicții referitor la acest subiect. Nu este întotdeauna un lucru general, dar poate fi adevărat referitor la anumite persoane. De obicei, bărbaților înalțimea le dă senzația de putere, farmec și masculinitate, poate din acest motiv unii oamenii scunzi sunt mai nervoși decât cei înalți.

loading...

Add comment