Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Românii continuă să-și lase familiile acasă și să plece în străinătate pentru un trai mai bun

Românii pleacă în străinătate, pentru a-și crea o viață mai bună, mai dreaptă.Își lasă sufletul acasă, familiile și cei dragi.Din păcate, sunt în continuare țara cu cei mai mulți lucrători în străinătate conform unui studiu recent.Conform statisticilor, aproximativ 200.000 de români pleacă anual din România într-o altă ţară, pentru a duce un trai mai bun.

Mii de români, cu povești triste de viață luptă în străinătate pentru un viitor mai bun.Iar după ani de muncă, în care trec prin momente grele, departe de cei drgai, ei ajung să se stabilească în final, poate în țara lor, cu mentalitati diferite si banii pe care i-au agonisit in pribegie sau poate rămân definitiv în străinătate.Studiile arată ca principalele motive pentru care românii care lucrează în străinătate nu se mai întorc în România sunt corupția din stat, slaba dezvoltare economică a României, investiții străine puține și lipsa politicilor pentru reîntoarcerea emigranților români, indiferent dacă sunt calificați sau nu.În ansamblu, sistemul este pricipalul vinovat.

Guvernul nu este interesat deloc de bunăstarea populației, iar lumea de nevoie pleacă peste hotare sperând că vor duce un trai mai bun.Totul este foarte scump, comparat la salariul minim pe economie.

„O fericire cu lacrimi și cu dorul de casă. Copiii mei toți sunt plecați, toți trei.Toți trei cu studii superioare, toți trei au încercat aici să trăiască, dar n-au putut, n-au avut posibilitate, că le-au pus bețe în roate.”

„Am fiica, dar îi plecată de vreo 20 de ani. Ea-i căsătorită în Italia, am doi nepoți, să fie sănătoși.”

„Corupția e singura care mă sperie, iar direcția naționalistă – anti-UE, de aici – mi se pare foarte periculoasă. Din România îmi lipsesc oamenii mișto și viața socială.”

„Alte condiții pentru a mă întoarce în țară ar fi oportunități interesante pe plan profesional și salarii decente. Pe plan guvernamental, o conducere fără corupție.”

„Am plecat în ianuarie 2011. Primele șase luni au fost mai dificile, dar apoi a început să fie din ce în ce mai bine. Acum sunt foarte fericit și nu simt să-mi lipsească ceva.”

„M-aș întoarce acasă pe jos, dacă cei puși să conducă România ar face ceva pentru oamenii de rând”.

Acestea sunt cuvintele dure spuse de români plecați în străinătate și de familiie ce-i așteaptă acasă.

loading...

Add comment