Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Prințesa Sofia a Suediei face voluntariat într-un spital.Va face curățenie și va ajuta în bucătărie.

În Suedia, prințesa Sofia, soția prințului Carl Philip și cel mai dur membru al familiei regale suedeze stabilit anterior, se oferă voluntar la un spital local pentru a sprijini lucrătorii de asistență medicală de acolo.Sofia și Carl Philip au împreună doi copii mici.În urma unui program de instruire online de urgență de la Universitatea Sophiahemmet regala, în vârstă de 35 de ani, prințesa Sofia, și-a dat frâiele ca voluntar la Spitalul Sophiahemmet, în care este președinte de onoare.

O purtătoare de cuvânt a Spitalului Sophiahemmet a confirmat însă că prințesa nu va lucra direct cu pacienții. Mai degrabă, va sprijini medicii și asistentele prin dezinfectarea echipamentelor, precum și va face curățenie în bucătărie și va ajuta personalul spitalului.Spitalul a avut o relație cu familia regală suedeză din 1884, când Regina Sofia a Suediei și Norvegiei au sponsorizat programele sale de educație în asistență medicală, potrivit Royal Central.

Curtea Regală Suedeză a împărtășit o declarație cu privire la voluntariatul prințesei, spunând în parte: „În criza în care ne aflăm, prințesa vrea să se implice și să contribuie ca lucrător voluntar pentru a scuti volumul mare de muncă al asistenței medicale de profesioniști.“

Pe contul de Instagram regal pe care îl împărtășește cu soțul ei, prințul Carl Philip, Sofia a împărtășit că se simte onorată să ajute. „A avea ocazia de a ajuta în acest moment dificil este extrem de plină de satisfacții”, a scris ea.

Prințesa a fost fotografiată în spital, în prima ei zi de muncă alături de alți lucrători medicali.Deși face parte din familia regală, ea nu s-a menajat deloc și a ieșit să dea o mână de ajutor.

Spitalul Sophiahemmet nu a anunțat încă cazuri confirmate de COVID-19, dar, până în prezent, în Suedia, există mai mult de 12.500 de cazuri confirmate.În Suedia, se respectă restricțiile impuse.Utilizarea transportului public a scăzut semnificativ, un număr mare lucrează de acasă, iar majoritatea s-au abținut să călătorească în weekendul de Paște. Aproximativ 9 din 10 suedezi spun că țin cel puțin un metru distanță de oameni, potrivit unui sondaj realizat.Între timp, există semne că alții care locuiesc în Suedia cred că cea mai grea criză a trecut.Premierul Ștefan Lofven a avertizat că „nu este momentul să te relaxezi” și să înceapă să petreacă mai mult timp cu prietenii și familia.

loading...

Add comment