Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O tânără liberală,contract de 500.000 de lei pentru combinezoane cu Spitalul Suceava,pe o firmă fără activitate.

Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a făcut în plină pandemie de coronavirus o achiziție contrversată.La începutul lunii aprilie, spitalul sucevean a semnat un contract în valoare de 500.000 de lei, cu o societate din Berceni, fără activitate de la înființare.Patroana firmei, are 35 de ani și este membru activ al PNL Berceni, iar în urmă cu doi ani, a fost condamnată la 10 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare, pentru mărturie mincinoasă și instigare la infracţiunea de înşelăciune într-o poveste în care s-a demonstrat că furase un telefon mobil.

Contractul cu respectiva firmă din Berceni presupunea furnizarea de către firma din Ilfov a 10.000 de combinezoane.”Compoziție 100% polipropilenă (nețesut). Produsul este de unică folosință fără certificări, este un produs Fabricat în România. Greutate(gr/mp): 100” (Sursa descrierii: SICAP). Prețul pentru un combinezon: 50 de lei. Numărul de telefon al firmei, postat la această tranzacție este greșit/incorect.

O alăt clauză din contractă presupunea ca plata sumei să se facă în termen de 24 de ore de la data recepției produselor.Pe când în majoritatea cazurilor, termenul de plată stabilit de autoritățile contractante este de 10-15-30-60 de zile.

„Nu pot să vă dau nici o relație acuma, vă rog să vă adresați Biroului de Achiziții”, a fost reacția medicului Florin Filip, cel care era interimar la conducere la momentul atribuirii contractului.

Socetatea din Berceni a fost înființată în octombrie 2013 cu obiect de activitate ”comerț cu amănuntul care nu se efectuează prin magazine, standuri, chioșcuri și piețe”. Conform datelor contabile disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe, până în data de 31 decembrie 2018, cifra de afaceri a societății a fost în fiecare an 0.Unicul asociat al firmei este tânăra liberală.

Tânăra spune că a printre niște momente foarte grele, deoarece tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer și a decedat. Tocmai de aceea activitatea firmei pe care o deține s-a suspendat.Totodată ea afirmă că nu are nicio legătură partidul din care face partecu acel contract.A postat pe Sicap produsele, la fel ca oricare altă firmă care dorește să vândă pe această platformă.Iar referitor la acel dosar penal care l-a avut, ea spune că este o poveste vechie și că își susține în continuare nevinovăția.

loading...

Add comment