Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

La doar 17 ani acest băiat din Argeș a câștigat primul loc la olimpiada de informatică

România are în frunte mulți tineri talentați care se fac remarcați cam pe la toate concursurile unde participă, fie ele naționale sau internaționale. Românii impresionează lumea cu performanțele lor de pretutindeni.

Costin Oncescu, un tânăr din Câmpulung,județul Argeș, la doar 17 ani ai săi, a reușit să uimească lumea cu inteligența sa. Este singurul copil din orașul său, caare a reușit să atingă asemenea performanțe la doar 17 ani. El este denumit un Einstein al informaticii. A căștigat pe parcursul anilor 5 medalii la olimpiadele internașionale și dorește pe viitor să-și construiască o carieră de succes în domeniul informaticii. Elevul a fost lăudat și premiat și de autoritățile locale ale orașului Campulung pentru reușitele sale.

În perioada 2012-2014 el a câștigat trei medalii de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori.Apoi a obținut încă o medalie de aur la Olimpiada internațională Pluridisciplinară „Tuymaada” și medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică desfășurată la Kazan. În 2017 a obţinut o medalie de aur la Turneul Internaţional de Informatică de la Shumen, ca membru în echipa României. Sunt cele mai bune rezultate pe care le-a obținut până acum dintre competitorii țării noastre.

Să sperăm că vom mai auzi despre el și despre reușitele sale, deoarece tânărul informatician a fost admis în 2018 la prestigioasa Universitate Oxford, din Anglia, acolo unde studiază și sora sa. Costin are în mintea sa o idee despre ce va face peste peste 10 sau peste 20 de ani și speră să se stabilească în viitor în România, să facă ceea ce-l pasionează și să aibă propria sa companie de succes.

loading...

Add comment