Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii buni nu se schimbă niciodată,pentru că gândesc cu inima

Lucrurile rele se întâmplă și oamenilor buni. Asta pentru că destinul nu este arbitrar, lumea oarbă și egotismul sunt uneori foarte conectate. Cu toate acestea, oamenii nobili nu renunță niciodată la rădăcinile lor în ciuda înșelăciunilor, pentru că cei care gândesc cu inima nu înțeleg răutatea și raționamentele reci.Cu toții cunoaștem astfel de oameni.Mai mult, de fiecare dată când vedem un act nobil, de altruism sau eroism, cei mai mulți dintre noi ne simțim inspirați sau chiar împăcați cu lumea.

Ce este mai bine? Să te simți bine sau să faci bine?
Această întrebare poate suna puțin ciudat: Ce ar putea fi mai bine? Investiți în propria noastră bunăstare sau acordați prioritate bunăstării unui străin? Este posibil ca mulți dintre cititorii noștri să își spună singuri că răspunsul este simplu, fiind că ceva atât de simplu, cum ar fi să faci bine, va reveni la echilibrul nostru și la satisfacția personală. Cu toate acestea, această concluzie nu este la fel de clară pentru experți. De fapt, tocmai această idee i-a intrigat pe specialiști în ceea ce privește comportamentul uman de mai mulți ani.De aceea, cercetătorii de la Universitatea din California au efectuat un studiu interesant în care au ajuns la concluzia că există două scopuri vitale în cadrul unei ființe umane și fiecare are implicații biologice.

În primul rând, există oamenii care se caracterizează prin aspirația lor de bunăstare hedonică. Adică, un tip de fericire care își are originea exclusiv în mulțumirea de sine, în căutarea vitală a propriei noastre stări de bine.Pe de altă parte, ceea ce este identificat drept bunăstare eudaemonică. Vorbim despre un alt tip de scop, mult mai profund și ridicat, în care cineva încearcă să se dezvolte și să crească ca persoană pentru a da tot ce este mai bun din noi.În studiu, s-a descoperit că persoanele cu o dispoziție eudaemonică clară au convingeri puternice. Nu a contat de câte ori viața i-a doborât, de câte ori au fost înșelați sau câte pierderi au suferit. Au continuat să gândească cu inima, au avut prioritate pe ceilalți și au avut încredere în nobilimea ființelor umane.La rândul lor, indivizii hedonici au demonstrat o personalitate mai neregulată, volatilă și schimbătoare.

A face bine, a acționa din inimă contribuie la armonie în haos, este un far în întunericul dezastrului.Fie că o credem sau nu, a fi o persoană bună nu înseamnă că trebuie să fim eroi, nu ne cere să ne punem în situații riscante pentru ceilalți și nici nu ne cere să încercăm să câștigăm întreaga umanitate.Putem fi buni în fiecare zi.Să semănăm bunătate și respect în acțiunile noastre de zi cu zi, să ne orientăm asupra lucrurilor mărunte.

loading...

Add comment