Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 sfaturi de îngrijire a copilului nou născut. Fiecare părinte trebuie să le știe

Atât cât un nou-născut aduce bucurie, el aduce și o cantitate egală de responsabilitate. Părinții noi parcurg de obicei o plimbare accidentală când se ocupă de un copil, ceea ce implică probleme precum lipsa somnului, liniștirea copilului și hrănirea. Fiți pregătiți pentru schimbări drastice în stilul dvs. de viață și amintiți-vă că primul chicot al micuțului dvs. face ca luptele pe care le treceți să merite mai mult. Noi am făcut o listă de lucruri care pot fi benefice pentru noii părinți.

1. Cum să țineți un copil în brațe.


Când ținem copiii noștri pentru prima dată, majoritatea dintre noi nu știu cum să îi țină încă. Există întotdeauna acea teamă, mai ales pentru părinții noi, că nu țineți corect acest copil mic. Și este foarte important să le gestionați cu grijă.

Gâtul copilului este cel mai delicat, iar atunci când îl ridici, trebuie să-ți ții mâna sub cap. Din moment ce bebelusul nu-și poate susține fizic singur capul, sarcina este a ta pentru a vă asigura că întotdeauna țineți copilul drept – o mână sub cap și cealaltă sub șolduri.De asemenea, trebuie să fiți atenți la petele moi de pe capul nou-născutului. Atingerea acestora trebuie evitată cât mai mult posibil. Pentru a oferi cea mai mare protecție și a face copilul să se simtă în siguranță, păstrați-l mereu aproape de piept.

2. Cum trebuie să aibă grijă mamele în primele 30 de zile.


Primele treizeci de zile sunt cele mai importante. În acest moment, este important ca mama să aibă grijă de ea însăși, astfel încât să poată avea grijă de copil în cel mai bun mod posibil.Este recomandat ca mamele noi să mănânce bine, mai ales dacă alăptează.Somnul este o alta problema majora cu care se confrunta noii mame. De obicei, este recomandat să doarmă atunci când copilul lor doarme . Acest lucru va asigura că acestea au parte de destul somn.

3. Cum să aranjezi copilul în păturică.

Înfășurarea corectă este cheia unui copil calm și liniștit . În primul rând, pliați foaia în formă de diamant . Rabatați colțul de sus în jos și puneți copilul pe foaie. Trageți o parte a foii peste pieptul copilului, împingând colțul sub braț. Acum, luați partea inferioară a foii, pliați-o peste picioare și împăturiți-o în spatele umerilor.

Apoi, trageți partea rămasă a foii peste pieptul copilului și îl prindeți sub copil. După ce ați înfășurat corect, țineți copilul aproape de piept . Deoarece copilul este acum destul de confortabil, ar trebui să adoarmă mai repede.

4. Cum să alăptați un copil.


Alăptarea este foarte importantă, mai ales în primele zile. Poate fi un obstacol pentru mama și uneori și pentru copil. Deoarece laptele este singura sursă de hrană și nutriție pentru copil în primele zile de viață, este important să fiți fermecătoare în a pune întrebări despre tehnică până când veți afla cum să alăptați cu succes.

Există mai multe moduri pe care le puteți folosi pentru a alăpta (vezi graficul de mai sus) și ar trebui să alegeți cele mai confortabile pentru dvs. și pentru copil. Dacă aveți un nou-născut somnoros care tinde să obosească în timp ce îl alăptați și adoarme, avem un sfat pentru dvs., gâdilați picioarele bebelușului în timpul sesiunilor de alăptare pentru a-l menține treaz. Astfel vă veți asigura că nu adoarme cu un stomac gol.

5. Cum să masați un copil.

Masajul este în general făcut pentru nou-născuți pentru a- și face oasele și mușchii mai puternici. Prima regulă este să nu o faci înainte sau după un feed. Pentru a oferi un masaj reușit pentru bebeluși, urmați acești pași : puneți bebelușul pe un prosop sau o foaie pe o suprafață confortabilă, ca un pat, și începeți să vă masați cu un ulei pe bază de legume. Începeți cu picioarele, urmate de brațe, de piept, și în cele din urmă de bebelușul din spate.

Masajul nu doar calmeaza, ci si intareste copilul. Un bonus suplimentar este legătura care este creată cu bebelușul în timpul acestor masaje zilnice.

6. Cum să-i faceți baie bebelușului.

Orice părinte nou este nervos în privința băiței copilului . Există întotdeauna un anumit nivel de îngrijorare atunci când vine vorba de îmbăierea unui nou-născut. Este important să rețineți că nou-născuții necesită doar o baie cu buretele în prima săptămână a vieții lor. Se sugerează să așteptați până când cordonul ombilical se usucă și cade pe cont propriu pentru a începe cu baia ocazională.

Amintiți-vă, este doar o baie de cadă ocazională , ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă îmbăiați zilnic bebelușul. De asemenea, verificați temperatura apei înainte de a pune copilul și nu lăsați copilul nesupravegheat.

7. Cum să adormiți copilul.

Primele câteva zile sunt deosebit de dure când vine vorba de modelele de dormit ale bebelușilor.Părinții încearcă, în general, să facă copilul să doarmă în acest timp . Venind dintr-un pântec confortabil întuneric, primul pas spre a face copilul conștient de noua lume și modul în care oamenii dorm aici este modelul luminii . Încercați să păstrați lumină în cameră în timpul zilei și diminuați luminile pe timp de noapte. Acest lucru va ajuta copilul să înțeleagă diferența dintre noapte și zi.

Copilul tău „aproape adormit” ar putea arăta drăguț pentru tine și ai putea avea nevoie să-i săruți sau să vorbești cu ei . Dar nu este o decizie bună. Acest lucru poate semnala copilului faptul că sunteți gata să jucați cu ei și, la rândul lor,se trezesc.

8. Cum să schimbi scutecele.


Schimbarea scutec nu este stiinta rachetei, dar poate parea la inceput. Părinților le este în general puțin frică de această sarcină la început. Nu fixați niciodată un scutec peste clema cordonului ombilical, dar întotdeauna sub acesta. Nu ar trebui să existe presiuni suplimentare asupra acelei zone.Există câteva alte lucruri pe care trebuie să le țineți cont întotdeauna. Întotdeauna ștergeți un scutec murdar din față în spate , în special pentru fetițe, pentru a evita orice infecție.Asigurați -vă întotdeauna că zona este uscată înainte de a pune un scutec proaspăt. Dacă bebelușul are o erupție cutanată, luați măsuri de precauție suplimentare, cum ar fi verificarea frecventă , astfel încât scutecele complet sau murdar să nu intensifice erupția cutanată. Ar trebui să păstrați unguentul de urgență la îndemână în orice moment, astfel încât chiar și o mică erupție cutanată să nu se înrăutățească. Evitați, de asemenea, orice săpun sau scutece parfumate până când erupția este complet disparută.

loading...

Add comment