Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cercetătorii spun că pierderea unui câine poate fi la fel de dureroasă ca pierderea unui membru al familiei

Dacă ați iubit și ați pierdut un câine înainte, știți că este o experiență incredibil de dureroasă. La urma urmei, un animal de companie nu este doar un animal pe care îl deții – este cineva pe care îl consideri membru al familiei tale. Împarți o o legătură specială cu el și el devine cel mai bun prieten și partener al tău. Pierderea unui câine poate aduce o tristețe profundă.

De multe ori, proprietarii de câini au nevoie de timp pentru a-și plânge prietenul și a procesa pierderea lui, înainte de a putea trece mai departe. Cei din jurul lor care nu au experimentat această durere ar putea să nu înțeleagă. S-ar putea să spună, este „doar un câine”. Cu toate acestea, acest lucru servește doar pentru a înrăutăți durerea. Acum, stiința a demonstrat că suferința pierderii unui câine mult iubit nu este neobișnuită și reprezintă, de fapt, o experiență reală și justificată. De fapt, această cercetare sugerează că depășirea pierderii unui animal de companie poate fi mai grea uneori decât pierderea unui om. Iată câteva motive pentru care pierderea unui câine poate fi la fel de dureroasă ca pierderea unui membru al familiei.

1. Dragostea și confortul.
Când animalul dvs. moare, nu pierdeți doar un câine. Voi pierdeți sentimentele pe care le aveți în jurul lor. Îți pierzi dragostea, confortul pe care l-au dat prezența și compania pe care au oferit-o. Acest lucru vă pot face să vă simțiți foarte goi.În plus, câinii oferă acea iubire necondiționată pe care nu o poți găsi cu adevărat la oameni. Este o dragoste care, într-adevăr, doare cu adevărat când o pierzi.

2. Amintirile și rutina.
Dacă ai avea un câine, probabil că a trăit alături de tine; ți-ai petrecut cea mai mare parte a timpului acasă cu el în jur. Când el nu va mai fi, casa ta va deveni diferită.Va dispărea rutina cu care erai obițnuit, să-ți hrănești puiul sau să-l scoți la plimbare.Nu îi vei mai auzi lăbuțele cum alergau prin casă, sau cum sărea pe tine să cerșească un pic de atenție.Acest lucru vă poate face să vă simțiți ca și cum v-ați pierdut, mai ales dacă sunteți unul dintre numeroșii proprietari de animale de companie, ale căror programe zilnice au implicat întotdeauna animalele lor de companie.

3. Vina.
Uneori, o decizie privind viața câinelui tău este pusă în mâinile tale. Chiar dacă ei aveau chef de joacă, dvs. decideți că a venit timpul să dormiți. Deși ați făcut cea mai bună alegere pentru puii dvs., s-ar putea să vă simțiți vinovați de ceea ce s-a întâmplat, la un moment dat.

4 Legătura dintre voi.
Conform Jurnalului Oficial al Studiului comportamentului și evoluției umane , legătura cu animalul nostru de companie este comparabilă cu legăturile pe care le formăm cu oamenii.Creieriul nostru interpretează aceste activități de apropiere în același mod. Cu alte cuvinte, corpurile noastre produc exact aceiași hormoni atunci când avem o legătură cu câinii ca atunci când avem o relație cu oamenii.Acesta este motivul pentru care puii încep să se simtă ca o parte din familie.

Pierderea unui câine sau a oricărui animal de companie va fi dureroasă indiferent de timp. Amintiți-vă că sentimentele voastre sunt umane și este normal să suferiți după prietenul dvs. Și dacă alți oameni nu înțeleg, spuneți-le că sentimentele dvs. sunt susținute de știință. Este ceva foarte normal.

loading...

Add comment