Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dragi părinți,vă rog,nu bateți copiii.Niciodată.Povestea reală a unui băiețel.

Iată în continuare o poveste a unui băiețel inspirată din realitate.

„Într-o zi, eram în avion și mergeam spre o destinație turistică, când am văzut lângă mine, un băiețel de 8 ani care din neatenție și-a vărsat paharul cu ceai fierbinte pe el.Copilul a început să strige tare ”Tati, te rog, nu mă bate!”, încât cei din avion erau curioși să vadă ce se întâmplă. Au venit și însoțitoarele de bord și au întrebat dacă pot ajuta cu ceva.

Copilul, deși îl durea locul unde s-a ars, se temea că tatăl său îl va bate doar pentru că nu a fost atent.Se simțea în vocea sa multă frică și disperare, încât eu, mamă a patru copii, am izbucnit în lacrimi din cauza neputinței de a putea face ceva pentru el în aceasta situație.Nu mai văzusem așa ceva până acum.Acest băiețel cu picioarele goale pline de pete roșii, a urmat-o pe una dintre însoțitoarele de bord, care l-a ajutat să se curețe.Era un moment foarte emoționant. Şi nimic mai dezgustător decât tatăl lui impozant cu părul creț şi ochelari cu ramă de aur, care striga în gura mare: “Doar ţi-am spus să fii atent!”

Dragi părinti, vă rog, nu vă bateți copiii. Niciodată. Nu-i bateți nici dacă greșesc, nici dacă mint.Nu este nimic mai urât decât să-ți bați copiii.Nu-i bateți pentru că nu vor să mănânce tot din farfurie, dacă au venit cu o notă rea de la școală, sau dacă nu vor să înțeleagă un anumit lucru. Și mai ales, nu-i bateți pentru stângăcia copilărească.Lovirea copiilor tăi poate opri comportamentul lor rău pentru moment, dar va deteriora și relația ta cu aceștia pe termen lung.

Copiii sunt cel mai frumos dar de la Dumnezeu. Copiii sunt iubire. Fiecare copil, chiar şi cel mai dificil, cu cel mai dificil caracter este iubire.Copiii ne umplu viața de bucurie.Ei ne sunt dăruiți ca să avem pe cine iubi mai mult decât pe noi însine.De aceea, trebuie să găsim mereu forțe în interior pentru a avea răbdare cu ei, pentru a le explica lucrurile, nu să recurgem la agresivitate.Găsește putere în interior să devii pentru copilul tău cel mai bun şi cel mai devotat prieten. Fă aceasta nu pentru el. Fă-o pentru tine!

loading...

Add comment