Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
infarct

Cum sa supravietuiesti unui INFARCT cand esti singur! Este foarte simplu , sute de vieti ar putea fi salvate dar multi nu stiu…

Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzator si care incepe sa simta o stare de lesin, are doar aproximativ 10 secunde inainte de a-si pierde conştienţa.

Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi in mod repetat si foarte energic. O respiratie adanca ar trebui sa fie luata inainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, asa cum e atunci cand se produce sputa din adancul pieptului.Respiratiile adanci aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima si pastreaza sangele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. In acest fel, victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.

Un alt sfat bun este sa incearci să scazi temperatura corpului, așezând o cârpă umedă sub axile(la subbrat).În timpul infarctului, respiră încet, scurt și relaxat în același timp, numărând descrescător, de la 10 la 1. Odată ce bătăile inimii au ajuns la un ritm constant, încearcă să te relaxezi și să respiri aer cât mai proaspăt, deoarece corpul are nevoie de foarte mult oxigen.În timpul atacului de cord, corpul trebuie să fie întins, iar picioarele trebuie să fie ridicate.

Dacă ești la volan, chiar dacă spitalul este în apropiere, trage pe dreapta cât mai repede, deoarece în orice moment îți poți pierde cunoștința.
Dacă ai simptomele specifice infarctului, ia o aspirină de 325 mg., deoarece este cunoscut faptul că aceasta menține fluxul de sânge și reduce formarea de cheaguri. În loc să înghiți comprimatul, mestecă-l încet. Înainte de a lua aspirina se recomandă consultarea medicului.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci după un atac de cord este să-ți relaxezi corpul, în niciun caz nu trebuie să faci efort fizic sau să te agiți.
Spuneti la cat mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viata! Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel putin o viata.
Multa lume inca nu stie….

Sursa: https://observator.news/cum-sa-supravietuiesti-unui-infarct-cand-esti-singur-este-foarte-simplu-sute-de-vieti-ar-putea-fi-salvate-dar-multi-nu-stiu/

loading...

Add comment