Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri pe care un copil trebuie să le învețe în copilărie pentru a deveni un adult mai fericit

În primii ani de viață, copilul primește o cantitate mare de informații din mediul înconjurător pe care le similează foarte ușor. „Creierul copiilor este ca un burețel,” adică absoarbe informația foarte bine.Acesta este motivul pentru care există câteva lecții care sunt esențiale în primii ani, astfel încât copilul dvs. să poată construi o fundație care să îi ajute să stăpânească abilitățile la vârsta adultă, care sunt mai complexe.Noi am realizat o listă de abilități, care sunt cel mai bine învățate de la o vârstă fragedă, și care vor fi foarte utile pentru copiii dvs. când vor deveni adulți.

1. Să învețe o limbă străină.
Un studiu a arătat că copiii care învață o a doua limbă se adaptează mai rapid la schimbare, au o memorie mai bună și au o înțelegere mai bună a limbii în general. Nu mai vorbim de faptul că comunicarea în alte părți ale lumii nu va reprezenta o problemă pentru copilul dvs. și se vor bucura de mai multe opțiuni de carieră.Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Rotman din Canada au dovedit că vorbirea a două limbi ajută creierul să întârzie apariția bolii Alzheimer la vârste înaintate.

2. Înotul.
Practicarea oricărei activități fizice ne permite să trăim o viață mai sănătoasă. Ceea ce face ca inotul sa fie diferit este ca, pe langa faptul ca este o abilitate care ar putea salva viata copilului intr-o situatie extrema sau va deschide usa pentru diferite experiente, ii va intari membrele si le va ajuta sa-si dezvolte mai bine coordonarea. De asemenea, înotul vă ajută să vă mențineți sănătatea mai lungă, spune un studiu publicat de Centrul Național pentru Biotehnologie.

3. Să învețe un instrument muzical.
Studiile au arătat că un instrument îmbunătățește aptitudinile auditive și ajută la întârzierea deteriorării capacităților creierului care sunt naturale la îmbătrânire. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când folosim un instrument muzical, activăm mai multe sisteme ale creierului simultan, cum ar fi auditiv, motor și percepție. Atunci când copilul dvs. devine adult, acesta va avea o capacitate mai bună de a comunica și de a se exprima creativ.

4. Dansul.
Un studiu realizat de Universitatea din Karlstad a arătat că dansul îmbunătățește performanța la copiii hiperactivi. Îi permite să comunice și să-și exprime emoțiile prin corpul lor și, cu ajutorul muzicii, încurajează creativitatea, abilitățile sociale, abilitățile motorii și construiește stima de sine.

5. Reciclarea.
Prin reciclare, contribuim la îngrijirea planetei noastre și la lăsarea unei lumi mai bune pentru generațiile următoare, ceea ce reprezintă deja un mare avantaj. Dar reciclarea este bună și pentru copiii dvs., deoarece se dovedește că lăsarea la îndemână a materialelor refolosibile încurajează creativitatea și psihomotricitatea. Copilul dumneavoastră va ști că nu au nevoie de tone de resurse costisitoare pentru a-și executa ideile.

6. Ordinea.
Ordinul și igiena sunt indispensabile pentru viața oricărei ființe umane. În afară de motivele practice, cum ar fi o viață sănătoasă, aceasta se datorează faptului că ajută la îmbunătățirea structurării și organizării proceselor mentale. În Japonia, curățarea propriilor săli de clasă și școală face parte din învățământul școlar.

7. Simțul orientării.
Încurajarea dezvoltării sentimentului de orientare al copilului este bun pentru creier și îi va ajuta să se comporte mai ușor oriunde ar fi. Un studiu arată că există un GPS intern care creează rețele în neuronii noștri care, pe măsură ce învățăm, ne hrănesc sentimentul de direcție și ajutăm creierul să planifice rute, îmbunătățind procesul nostru de luare a deciziilor.

8. Gătitul.
Atunci când gătiți împreună cu copiii, îmbunătățiți relația lor cu alimentele. Ei vor fi mai atenți atunci când mănâncă și este mai puțin probabil să consume alimente nesănătoase. Doar urmând o rețetă, ei vor învăța importanța urmăririi instrucțiunilor și vor explora fiecare ingredient cu simțurile lor.

9. Valorea banilor și utilizarea lor.
Pe măsură ce crestem, responsabilitățile financiare ajung treptat și, dacă nu suntem pregătiți, putem face greșeli. Este important să-i înveți pe copiii dvs. că banii sunt un instrument, nu o recompensă, și că nu este suficient să învățați să-i economisiți, ci trebuie să-i învățați să-i cheltuiți cu înțelepciune.

10. Comunicarea sentimentelor lor.
Nu există nici un fel de fericire tot timpul. Unele situații generează emoții neplăcute în noi pe care nu le putem evita. Învățând copilul de la o vârstă fragedă cum să identifice aceste sentimente, să le accepți și să le comunice este ceva pe care ei vă vor mulțumi pentru totdeauna. Inteligența emoțională va permite copilului dvs. să ia decizii și să reacționeze adecvat în situații complexe.

loading...

Add comment