Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Călugării ortodocși de pe Sfântul Munte Athos s-au rugat ore întregi pentru noi, în acestă perioadă grea

Muntele Athos este unul dintre cele mai importante centre ale lumii creștine ortodoxe, format din 20 de mănăstiri și aproximativ 2.000 de călugări. Situată într-o peninsulă greacă, este cea mai veche comunitate monahală supraviețuitoare de pe Pământ.Modul de viață al călugărilor este practic neschimbat de când primii călugări au ajuns în secolul al IX-lea. Majoritatea călugărilor trăiesc în zidurile mănăstirii alese, dar alții aleg să trăiască într-o izolare completă, departe de orice distracție.Pentru majoritatea călugărilor de pe muntele sfânt care locuiesc în una dintre cele 20 de mănăstiri, rugăciunea le ocupă tot timpul.

Călugării de pe Muntele Athos și Meteora luptă împotriva amenințării pandemiei de COVID-19 care amenință umanitatea, având ca „armă” unică rugăciunea lor.A avut loc o slujbă la toate mănăstirile Muntelui Athos și Meteora, către Fecioara Maria și Sfântul Haralambie, care este patronul împotriva epidemiilor.Este o binecuvântare dintr-un loc sfânt.

În acest fel, călugării și-au unit rugăciunile și i-au rugat în acest fel pe Sfinți să ne ajute și să ne protejeze de pandemia coronavirusului.Trebuie menționat că pelerinii nu au avut voie să intre, iar slujbele au fost organizate în spatele ușilor închise pentru pelerini.

Ne pare rău pentru păcatele noastre și slăbiciunea și eșecurile noastre în fața lui Dumnezeu și a semenilor noștri.Să avem încredere în Hristos, care își revarsă mila și iertarea asupra tuturor celor care cheamă Numele Lui, iar această întristare să devină o sursă de bucurie și mângâiere.Călugării Sfântului Munte Athos îi îndeamnă pe toți creștinii ortodocși, oriunde s-ar afla, să se alăture rugăciunii, care este deosebit de importantă în zilele Postului Mare.

Mulți oameni se simt neputincioși în fața acestei pandemii.Vedem într-un mod devastator cât de larg se răspândește un virus de la o persoană la alta. Trebuie să avem încredere că Dumnezeu permite binele pe care îl facem, rugăciunea și acțiunile noastre, să aibă un impact pozitiv.După cum ne încurajează și Papa Francisc: „Să-l chemăm astăzi, ferm înrădăcinat în rugăciune, căci fără rugăciune, toată activitatea noastră riscă să nu fie roditoare și mesajul nostru este gol.”

Studiile arată că rugăciunea reduce anxietatea și depresia. O reducere a anxietății permite oamenilor să proceseze și să reacționeze la evenimente externe cu o manieră mai cognitivă decât emoțională. Și o perioadă în care există o preocupare la nivel mondial cu privire la un virus fără tratament, o abordare strategică și pașnică a soluționării problemelor este un lucru bun.

loading...

Add comment