Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Drama unui câine polițist. Aldo refuză mâncarea după ce partenerul său s-a pensionat.

 

Aldo, un câine polițist din Țăndărei refuză să mai mănânce, după ce partenerul său cu care a făcut echipă șase ani, Gabriel Dobre, a ieșit la pensie.Agentul a predat câinele superiorilor săi, aşa cum îi cere legea.Însă, câinele trece prin momente foarte grele, refunzând să mai mănânce și să colaboreze cu noul său partener.

Gabriel Dobre, fostul partener al câinelui spune că Aldo a făcut și va face parte din familia sa. Este ca şi copilulsăi. Cel mai bun partener care niciodată nu l-a lăsat la greu.Însăt tot acesta spune că a fost de faptul că atunci când va ieși la pensie, va trebui să predea câinele.Dar a crezut că predarea către noul conductor se va face treptat și ca acest câine nu va suferi.Superiorii săi i-au interzis să-l mai vadă pe Aldo.Câinele, în momentul în care a fost predat de Dobre, cântărea 48 de kilograme, astăzi, el cântăreşte 42 sau 43.

Acum, câinele este plimbat între instituții și încă nu se știe soarta lui.Nici legea nu e clară în astfel de situaţii, deoarece în lege, câinele poliţist este un bun fix, asemenea unui dulap sau o maşină.Legea a fost gândită doar pentru cazul în care câinele iese la pensie, nu şi omul care îi este alături.

Povestea lui Aldo a impresionat zeci de mii de iubitori de animale pe internet, astfel încât s-a pornit o petiție online care a fost semnată de 30.000 de oameni pentru a-l salva pe câine.

Reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor spun că această situație îl poate afecta pe Aldo.

„Rămâne cu traume, sunt căței care pot trece în timp de așa cevam, dar alții care au murit, au refuzat mâncarea, dar am căței care au rămas traumatizați de un an doi, dar nu pot pune mâna pe ei”, spune Mona Semeniuc, președinte asociație.

Câinii polițisti sunt foarte inteligenți, frumoși, puternici și sunt antrenați foarte bine pentru a-i recunoaște pe infractori.Ei au parte de ore întregi de antrenamente, dau examene periodice, primesc note, nu iau „şpagă” şi nu-şi trădează niciodată partenerul de intervenţie.Își petrec mare parte din viață alături de partenerul lor, de aceea sunt foarte atașați de aceștia.

 

 

loading...

Add comment