Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

În România sunt 8 peisaje unice pe Glob,dar puțini le cunosc.Sunt român și mă mândresc cu țara mea.

România este o țară plină de istorie bine conservată. Cultura, bisericile și peisajele frumoase îl fac o destinație fantastică de călătorie.Iată care sunt cele 8 peisaje unice pe Glob, pe care puțini dintre noi le cunosc.

1. Lacul Meledic sau „Lacul fără fund”.


Lacul Meledic, cunoscut și sub denumirea de Lacul fără se află în județul Buzău,situat în bazinul râului Slanic superior, într-un cadru natural liniștit, cu peisaje pitorești.Are o suprafață de un hectar și o adâncime de șapte metri, însă localnicii spun că nu au dat niciodată de fund.

2. Peștera Topolnița.


Peștera Topolnița este una dintre cele mai spectaculoase peșteri din România, cu formațiuni unice în lume și este o rezervație speologică, declarată monument natural. Peștera este situată în partea centrală a Podișului Mehedinți, între Ciresu și Marga, la 30 de kilometri de Drobeta Turnu-Severin.Topolnița, o vastă peșteră ramificată, este una dintre cele mai importante forme carstice din țara noastră. În peșteră sunt temperaturi cuprinse între 8,2 și 10,8 grade Celsius.Aici se păstrează fosile, unice în lume. Această peșteră adăpostește numeroase lacuri, formațiuni impresionante de stalactite și stalagmite, însoțite de labirinturi, torente, cascade și zone subacvatice.

3. Podul lui Dumnezeu.


„Podul lui Dumnezeu”, așa cum este numit de localnici este situat în comuna Ponoarele, județul Mehedinți.„Podul lui Dumnezeu” este un monument natural protejat având 30 de metri lungime,fiind singurul drum accesibil traficului vechi de peste 200 de ani.Legând Baia de Arama și Drobeta, Podul lui Dumnezeu este o structură naturală formată după ce plafonul unei peșteri s-a prăbușit. Există mai multe legende legate de acest pod: una dintre ele spune că Diavolul locuia în Peștera Ponoarele, iar localnicii i-au cerut lui Dumnezeu să-l alunge, astfel încât Dumnezeu a bombardat tavanul peșterii care s-a prăbușit și a blocat intrarea.

4. Parcul natural Porțile de Fier.


Parcul Național Porțile de Fier se află la vest de Drobeta-Turnu Severin, sub orașul Orșova.Parcul Natural Porțile de Fier este un amestec rar de biodiversitate, atracții geologice, sate tradiționale și moștenire multiculturală.Pe teritoriul acestui parc natural, Dunărea formează cele mai lungi chei din Europa.Puteți merge în croaziere fluviale, care pleacă toată ziua de pe micul golf unde se află statuia lui Decebal.Puteți alege, de asemenea, unul dintre numeroasele trasee de drumeție care vă vor duce în puncte de vedere panoramice .

5. Satul Rimetea, din județul Alba.


Rimetea este unul dintre acele locuri speciale la care te-ai întoarce din nou, fie că este pentru peisajul uluitor al Munților Trascau, pentru a admira bogatul patrimoniu arhitectural, pentru a te bucura de calmul copleșitor sau pur și simplu pentru a te relaxa câteva zile, departe de viață aglomerată a marilor orașe.

6. Lacul de acumulare Vida.


Lacul Vida, situat în comuna Dobrești este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din județul Bihor.Apa oglindă care se întinde pe șase hectare și pădurea care o înconjoară creează un peisaj fascinant în fiecare sezon, atrăgând astfel iubitorii de fotografie.Culoarea exotică asemănătoare turcoazului apei se atribuie și farmecului unic al zonei. Stâncile impresionante care îl înconjoară, precum și cele aproape 300 de peșteri nemarcate, dar ideale pentru drumețiile turiștilor curioși, toate completează valoarea turistică a acestor locuri, care sunt încă puțin cunoscute.

7. Peștera Cloșani.


Peștera este situată în județul Gorj,aproape de Satul Cloșani.Este una dintre cele mai impresionante din țara noastră,datorită formațiunilor realizate în pereții calcaroși.Este un monument natural protejat pentru speleoteme și cristale de calcită de dimensiuni mari, precum și pentru fauna sa endemică.

8. Lacul Albastru.


Situat în județul Maramureș, a fost format după prăbușirea unei galerii miniere.Apa de ploaie s-a adunat în acea depresiune, formând lacul.Lacul și frumoasa pădure din jurul său creează locul perfect pentru o după-amiază liniștită alături de familie și prieteni. Cu toate acestea, lacul își schimbă culoarea în funcție de lumină sau de numărul de oameni care înoată în el, ceea ce îl face un loc unic. Lacul este una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Maramureș.

loading...

Add comment