Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
andrei-muntean

Andrei Muntean a câștigat medalia de argint la paralele, la Cupa Mondială de la Koper, Slovenia.Performanțele și evoluția lui nu au trecut neobservate.

Gimnastul Andrei Muntean a câștigat medalia de argint în finală la paralele, la Cupă Mondială de gimnastică artistică de la Koper (Slovenia).Andrei a fost notat cu scorul 14.250, cu care a obţinut medalia de argint, după sportivul din Ucraina, Petro Pahniuk (14.400).Sportivul în vârstă de 25 de ani a cucerit două medalii de argint și la Cupa Mondială de la Guimaraes (Portugalia / 15-17 iunie), la aparatele sale favorite, inele și paralele.

Andrei a inceput gimnastica la Sibiu, sub indrumarea antrenorilor Ciprian Baias si Carmen Rosianu, dupa care s-a transferat la Bistrita, unde a fost selectionat la lotul olimpic de juniori.Sibianul a fost recunoscut de Federația Internațională de Gimnastică drept cel mai bun gimnast la paralele, aparat la care Andrei a concurat excelent și unde a obținut cea mai importantă performanță a carierei de seniori: locul 6 la Jocurile Olimpice de la Rio. În anul 2018, gimnastul Andrei a cucerit aurul la competiția din Turcia la paralele. Înainte să facă trecerea de la juniori, în 2010, Andrei Muntean a devenit primul campion olimpic de tineret din România după ce a câștigat aurul la inele la Jocurile Olimpice de Tineret.

După concursul din Slovenia, etapele de Cupă Mondială Challenge continuă la Paris (Franţa, 24-25 septembrie), Szombathely (Ungaria, 30 septembrie-2 octombrie) şi Mersin (Turcia, 7-9 octombrie).

Chiar dacă gimnastica românească a rămas fără medalie la JO, după 40 de ani, performanțele și evoluția lui Andrei Muntean nu au trecut neobservate și el primit aprecieri atât din partea presei sportive cât și a fanilor din țară, care-și pun multe speranțe în el pentru viitoarele competiții.

loading...

Add comment