Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tradiții din diferite țări care au surprins întreaga lume

Am experimentat cu toții șocul cultural în viața noastră. Când călătorim în Egipt, de exemplu, s-ar putea să fim confuzi să constatăm că o mireasă este prinsă de prietenii ei înainte de o nuntă pentru a aduce noroc. În ciuda acestui fapt, fiecare tradiție ne poate învăța ceva valoros despre țară și despre cultura sa.Iată câteva tradiții surprinzătoare.

1. În India nu există hârtie igenică.


Mulți călători vor fi surprinși să afle că hârtia igienică din India nu se găsește frecvent în băi . De fapt, apa din o găleată mică găsită lângă toaletă este folosită în loc să se spele după aceea. Utilizarea hârtiei igienice este, în general, o idee proastă, deoarece ar putea bloca conductele și ar crea deșeuri suplimentare.

2. În indonezia nu ai voie să folosești baia după căsătorie.


În comunitatea din Tidong din Indonezia , un cuplu căsătorit nu are voie să meargă la baie timp de 3 zile de la căsătorie. Dacă o fac, se consideră ghinion pentru căsătoria lor. Cei nou-născuți sunt supravegheați de membrii familiilor lor, care se asigură că nu vor rupe această tradiție, în timp ce iau cantități mici de hrană și apă.

3. În Mexic nu e bine să faci cadou un trandafir galben.


Trandafiri sunt un mare cadou pentru a arăta emoții aproape oriunde în lume. Cu toate acestea, atunci când alegeți o culoare, unele țări au semnificații speciale pentru anumite trandafiri. În Mexic , este mai bine să rămânem la un trandafir roșu tradițional decât la un trandafir galben, ceea ce înseamnă moartea în cultura mexicană .

4. Spargerea plăcilor de ceramică înainte de o nuntă în Germania.


Cu câteva săptămâni înainte de nunta germană, are loc o tradiție cunoscută sub numele de Polterabend . Oaspeții cuplului aduc ceramică care este zdrobită la casa cuplului . După aceea, mirele și mireasa trebuie să curețe mizeria, un act despre care se crede că aduce noroc și încurajează munca în echipă pentru căsnicia viitoare.

5. Purtarea pălăriilor amuzante a fetelor singure în Franța.


În Franța, 25 noiembrie sărbătorește Sainte Catherine , tânărul sfânt patron al femeilor necăsătorite. În această zi, femeile care au împlinit vârsta de 25 de ani poartă pălării verzi și galbene care semnifică înțelepciune și credință . În timp ce unii „Catherine” sărbătoresc ziua în speranța că vor fi căsătoriți în curând, alții îmbrățișează cu mândrie viața lor unică.

6. Aruncarea mobilierului pe fereastră de Anul Nou în Africa de Sud.


În ajunul Anului Nou, multe țări sărbătoresc cu focuri de artificii, în timp ce în Africa de Sud o tradiție diferită a persistat de la sfârșitul apartheidului. Pentru a suna în noul an, oamenii își aruncă mobilierul pe fereastră și pe străzile de dedesubt. Această tradiție este monitorizată de forțele de poliție pentru a vă asigura că nimeni nu va fi rănit.

7. Întâlniri de afaceri într-o saună în Finlanda.


Sauna este o mare parte a culturii finlandeze , servind nu numai ca un loc istoric de naștere, ci și ca un loc unde să discutăm chestiuni de afaceri sau chiar politică . De fapt, este o tradiție comună în lumea afacerilor pentru colegi sau parteneri de afaceri să meargă la saună împreună și să vorbească într-un mediu mai relaxat.

8. În China trebuie să plângi înainte de nunta ta.


În timp ce în multe culturi o nunta este o ceremonie plină de râs, în China o nuntă tradițională este precedată de mireasa plângând cu o lună înainte de a se căsători . După câteva zile, sa alăturat mamei sale și altor membri ai familiei pentru a arăta bucurie pentru căsătoria ei viitoare.

loading...

Add comment