Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Românii din Italia fug acasă de teama coronavirusului.Autoritățile au intrat în alertă.

Tot mai mulți români se întorc zilnic acasă din Italia de teama coronavirusului.Autoritățile spun că vor lua măsuri și vor face tot ceea ce se poate pentru a nu se răspândi virusul și în România.De asemenea, Ministerul Sănătății afirmă de cei întorși acasă vor sta în carantină 14 zile.Însă, realitatea este alta.Mulți dintre românii întorși acasă nu au avut parte de niciun control la vamă, mai mult li s-a dat doar un chestionar să-l completeze.

„N-a fost niciun control când am venit acasă”, a declarat o femeie care s-a întors din Roma,Italia.

Din păcate, din cauza acestor persoane care se întorc acasă din Italia de frica focarului,România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție.Italia este țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate la ora actuală.Și prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină din cauza răspândirii foarte puternice. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine.Din cauza epidemiei, a fost suspendat și carnavalul de la Veneţia cu două zile mai devreme decât era programat. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul evenimentelor sportive.

Coronavirusul reprezintă „cea mai gravă urgență medicală la ora actuală.Este foarte important să încercăm să ne protejăm cât de mult putem.Nu mai există măşti chirurgicale în farmacii și nici în depozitele acestora.Mai mult, pe internet, pe site-urile unde se mai găsesc, importatorii le vând la prețuri foarte mari față de prețul inițial.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că sunt șanse slabe ca România să fie ocolită de virus. „Trebuie să fim foarte sinceri. Probabilitatea este foarte scăzută. Nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet-încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România. Doar este vorba de timp, când apare într-o ţară şi când apare într-alta”, a spus Arafat.

„Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a mai spus Arafat.

loading...

Add comment