Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sportul te face mai fericit decât banii conform studiilor

Cercetările de la renumitele Universități Yale și Oxford sugerează că exercițiile fizice sunt mai importante pentru sănătatea mentală decât starea ta economică.

Presupun că majoritatea dintre noi știu că exercițiile fizice au beneficii pentru sănătate atât pe plan fizic cât și psihic.Într-un studiu publicat în The Lancet, oamenii de știință au colectat date despre comportamentul fizic și starea de spirit mentală a peste 1,2 milioane de americani.Participanții au fost rugați să răspundă la următoarea întrebare: „De câte ori v-ați simțit rău psihic în ultimele 30 de zile, de exemplu, din cauza stresului, a depresiei sau a problemelor emoționale?”

Participanții au fost, de asemenea, întrebați despre veniturile și activitățile lor fizice. Au fost în măsură să aleagă dintre 75 de tipuri de activități fizice – de la cosirea gazonului, îngrijirea copiilor și efectuarea treburilor casnice până la ridicarea greutății, ciclismul și alergarea.

Oamenii care rămân activi tind să fie mai fericiți.
Oamenii de știință au descoperit că, deși cei care au făcut eforturi obișnuite au avut tendința de a se simți rău timp de 35 de zile pe an, participanții neactivi s-au simțit rău pentru încă 18 zile, în medie.În plus, cercetătorii au descoperit că oamenii activi fizic se simt la fel de bine ca cei care nu fac sport, dar care câștigă cu aproximativ 25.000 de dolari pe an. În esență, ar trebui să câștigați mult mai mult pentru a vă obține același efect de stimulare a fericirii pe care îl are sportul.

Dar asta nu înseamnă că, cu cât faci mai mult sport cu atât ești mai fericit.Studiul a constatat că activitatea fizică contribuie la o mai bună bunăstare mentală numai atunci când se încadrează într-un anumit interval de timp.Potrivit studiului, trei până la cinci sesiuni de antrenament, fiecare durand între 30 până la 60 de minute, sunt ideale pe săptămână.Sănătatea mintală a participanților care au făcut efort mai mult de trei ore pe zi au suferit mai mult decât cea a celor care nu erau în mod special activi fizic.

Oamenii de știință au observat, de asemenea, că anumite sporturi care implică socializare – precum sporturile de echipă – pot avea un efect mai pozitiv asupra sănătății tale mintale decât altele.În ciuda faptului că nici ciclismul, nici aerobicul și fitness-ul nu presupune sport de echipă, aceste activități pot avea, de asemenea, un efect pozitiv considerabil asupra sănătății tale mintale.

loading...

Add comment