Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cascada-celor-7-izvoare

Cascada 7 izvoare, locul din munți cu una dintre cele mai pure ape din lume și cu proprietăți magice și unice

Cascada 7 Izvoare este considerată cea mai pură sursă de apă care curge în România.Sursa se alimentează din pâraiele unui lac subteran la o altitudine de 1.300 de metri.Cascada 7 Izvoare se află în Parcul Național Bucegi.

Parcul Natural Bucegi este o comoară internațională unde natura combină formațiuni unice de piatră, cascade, peșteri, lacuri, cascade, râuri, păduri și mai multe obiective naturale.Aici găsim și această cascadă pitorească, cu cea mai pură apă din lume.Parcul Național Bucegi are multe trasee de drumeții și priveliști minunate.Alpiniștii și speologii pot găsi, de asemenea, aventuri provocatoare în Munții Bucegi.Există, de asemenea, posibilități de campare pentru doritori.Accesul in Parcul Natural Bucegi este posibil din mai multe directii: drumurile nationale prin localitatile apropiate parcului – Sinaia, Predeal, Azuga, Bran, Busteni, Moroieni, Rasnov sau Moieciu.

În popor, cascada 7 Izvoare a mai fost denumită și „izvorul nemuririi” sau „izvorul sacru”.Existența ei este din vremea Daciei, fiindu-i atribuită de atunci o valoare sacră.Apa care ţâşneşte din munte a fost subeictul a numeroaselor legende.Una dintre acestea spune că din această apă a băut până și zeul suprem al Daciei, Zamolxe, făcând-o cea mai pură apă din lume.Speculațiile despre puritatea apei au fost clarificate de știință.Cercetătorii români și străini au descoperit că apa a 7 izvoare trece printr-un depozit de argint, fapt care oprește evoluția bacteriilor care pot apărea în apă, ordonând structura moleculară până la ideală.

Cascada 7 Izvoare este situată între lacurile Bolboci şi Scropoasa, pe valea Ialomiţei.Cascada este înconjurată de un peisaj răcoros, magic, o adevărată oază chiar și în căldura verii, învăluită în verdeață.Este un loc ideal pentru a experimenta o experiență liniștită unică.

Zona este superbă de vizitat.Lacul Scropoasa este ideal pentru o ieșire în natură la finalul unei săptămâni pline.Acesta este un lac de baraj antropic construit in anul 1929.Lacul Bolboci este și el unul dintre cele mai spectaculoase lacuri artificiale din România.Acesta este compus dintr-un baraj natural realizat din pământ și piatră.

Exista atat de multe locuri frumoase de descoperit în România.Iar dacă sunteți în căutarea unui astfel de loc, nu ezitați să vizitați parcul național Bucegi.Mulți dintre noi habar nu au ce țară superbă avem.Iar înainte de a începe să vizitați locuri din alte țări, trebuie să vă cunoașteți țara.

loading...

Add comment