Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Doi elevi din Moldova au fost admiși la Universitatea Cambridge.

Mihail Lavric și Alexandru Lopotenco, elevi la Liceul ”Orizont” din Chisinau, au fost admiși pentru a-și continua studiile la Universitatea Cambridge.Cei doi elevi au completat un formular de înscriere și un eseu.Au mers apoi în Marea Britanie pentru a trece proba interviului.Procesul de admitere în cadrul Cambridge este extrem de competitiv si bazat pe un numar de criterii foarte selective, dar cei doi tineri au reușit să-l treacă.Pentru a putea studia la Universitatea Cambridge, una dintre cele mai prestigioase universitați din lume, tinerii europeni din afara spațiului comunitar trebuie să achite o taxă care variază de la 30 de mii de lire sterline până la 50 de mii de lire pe an, în funcție de specializarea aleasă.Tinerii își dau acum toată silința pentru a putea obține și o bursă.

Profesorii de la liceu ”Orizont”, unde au studiat Mihail și Alexandru, au numai cuvinte de laude la adresa tinerilor.Ei le urează succes în continuare în tot ceea ce fac.Universitatea Cambridge est a doua ca vechime din Anglia și are o reputație deosebită, fiind considerată una din cele mai bune universități din lume.Aici au studiat nume mari, precum Sir Isaac Newton, Charles Darwin, Francis Bacon, James Watson, J. Maxwell, G. Byron și alții. Tot aici, au predat și au făcut cercetari, fondatorii fizicii nucleare moderne Lord Ernest Rutherford, Niels Bohr si John R. Oppenheimer.Cele mai multe dintre descoperirile stiintifice au fost realizate prin cercetare si munca asidua la Universitatea din Cambridge.Universitatea este un adevarat generator de descoperiri si inovatie, având peste 88 de laureati ai Premiului Nobel.Pe lângă toate aceste succese, Cambridge este, de asemenea, celebra si prin contributiile sale in politică, aici și-au făcut studile 15 prim-ministri ai Marii Britanii și 25 de sefi de stat din alte tari.

Cei doi au participat de-a lungul anilor la mai multe olimpiade, prin care și la Olimpiada Balcanică de Matematică ediția 2018, care avut loc în orașul Belgrad, Serbia, unde au luat medalii de bronz.Noi nu dorim decât să le urăm succes în continuare în tot ceea ce își propun să facă.

loading...

Add comment