Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

300 de persoane de etnie romă au fugit din Italia dintr-un focar și s-au întors acasă.Au mințit că vin din Germania.

Primarul unei comune din județul Suceava a anunțat, luni, Prefectura și Direcția de Sănătate Publică Suceava că aproximativ 300 de persoane de etnie romă din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, s-au întors neașteptat din Italia, de teama noului coronavirus.

„Au fugit din Bergamo, cu microbuze. La frontieră au declarat că vin din Germania și acum sunt acasă, la Mironu”, a declarat pentru Monitorul de Suceava primarul Constantin Moroșan.

Tot aceasta a spus că majoritatea persoanelor care s-au întors din Italia au copii care învață la școala din sat, din această cauză a decis să suspende cursurile din școală.Primarul susţine că cetăţenii comunei ar fi spus la vamă că se întorc din Germania şi nu din Italia, unde 11 localităţi se află în carantină din cauza coronavirusului.Cel mai probabil au vrut să scape de acele zile de carantină. Una dintre regiunile afectate este chiar Bergamo.Constantin Moroșan a spus că cei 300 de oameni s-au întors acasă cu mașinile persoane și cu autocare.

Primarul satului Mironu, Constantin Moroșa a fost contactat telefonic de un reporter și a fost întrebat dacă a fost la faţa locului ca să vadă dacă lucrurile sunt aşa cum spun sătenii, dacă chiar s-au întors acasă 300 de persoane din Italia în acel sat.Primarul a răspuns: „Ce, sunt nebun? Să te duci dumneata să vezi. Eu am auzit şi am sesizat Direcţia de Sănătate Publică pentru că aşa este corect.”

Cel mai probabil au fugit de vestitul coronavirus, când au auzit că s-a răspândit foarte rapid în zonele Italiei.Conform agenției ANSA, numărul deceselor provocate de acest virus în Italia a crescut la șapte, în timp ce numărul cazurilor de infecție a depășit 200.Italia a devenit a treia tara, la nivel global, cu cel mai mare numar de cazuri de coronavirus, dupa China si Coreea de Sud.La nivel mondial, numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns 2,698.

Autoritățile ne recomandă să evităm transportul în Italia și să evităm contactul strâns cu cineva care prezintă simptome ale acestei boli.Simptomele comune ale infecției cu coronavirus includ simptome respiratorii, febră, tuse, dificultăți de respirație și dificultăți de respirație.Dacă prezentăm aceste simptome este recomandat să ne îndreptăm cât mai repede către o secție de urgență.

loading...

Add comment