Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Psiholog: Începe să trăiești pentru tine, nu mai încerca să-i mulțumești pe alții

Pe langa faptul ca nu vom putea niciodata sa-i facem pe toti fericiti. Problema cu care ne confruntam atunci cand incercam sa multumim pe toata lumea este ca uitam de noi insine.

Este solicitatnt si cateodate de-a dreptul imposbil să fii pe placul tuturor. A-ti face griji pentru bunastarea tuturo este un lucru bun. Dar cateodata asta te face sa uiti sa te mai ingrijorezi si de tine.

Inca de mici ni se spune ca trebuie sa facem lucruri pe care nu dorim intotdeauna sa le facem daca este ceea ce doresc altii.

Asta ne face încet încet sa uităm de noi înșine.

Cu toate acestea vine o zi in care suntem epuizati de toata incercarea asta de a face pe plac tuturor si realizăm că asta duce de fapt la degradarea noastra.
Acesta este primul pas spre a ne regasi pe noi

Incercarea de a-i multumi pe toti oamenii de lângă noi ne poate face sa suferim

Adesea ne trezim ca facem lucruri pe care poate nu am fi vrut sa le facem atunci, de multe ori pentru cineva si de multe ori de teama de a nu se supara acea persoana.
Vor trece peste asta! Nu este sfarsitul lumii!

In multe cazuri, vom renunta la propriile noastre valori.

Noi avem tendinta de a-i multumi pe ceilalti incercand mereu să îi facem pe toti fericiti.
Acest lucru ne face sa ne plasam pe locul al doilea si sa cautam constant aprobarea altora.

Incepe sa spui „nu” cand doresti sa spui „nu”. Fa din tine o prioritate.

Decide ce e bine pentru tine si acordă prioritate opiniilor si nevoilor tale. Nu trebuie să faci nimic care iti diminueaza fericirea ta. Acest lucru poate provoca anxietate si depresie.

Semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin. – Dalai Lama

loading...

Add comment