Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Călătoriile te pot face mai fericit decât căsătoria, potrivit unui studiu

Nu contează dacă călătorești cu altceva decât un rucsac sau faci o rezervare la un hotel de lux: toate experiențele de călătorie îți influențează pozitiv sănătatea și îți oferă un impuls semnificativ de endorfină. Pentru unii oameni, bucuria pe care o aduce poate depăși de fapt alte evenimente importante din viața lor, precum căsătoria sau a avea un copil. Iar cercetările efectuate de un studiu au confirmat că oamenii apreciază călătoriile atât de mult, încât chiar au trecut pe lista lucrurilor care le aduc cea mai mare fericire în viață.

1. Călătoria vă oferă un impuls imediat al fericirii.


Pentru a obține rezultate adecvate, Booking.com a intervievat 17.000 de oameni care provin din 17 țări, astfel încât să poată avea o atitudine mai diversă față de călătorii. Respondenții au confirmat că foarte puține lucruri pot înlocui plecarea în vacanță când vine vorba de fericire. De exemplu, 77% dintre oameni au spus că își rezervă o vacanță atunci când trebuie să-și lumineze imediat starea de spirit.

2. Călătoria poate aduce mai multă fericire decât unele alte evenimente importante din viață.


Partea cea mai interesantă a acestui studiu este că oamenii au susținut că aceștia apreciază mai mult călătoria decât alte evenimente semnificative și chiar fericite din viața lor. 49% dintre respondenți au spus că au simțit un nivel mai mare de fericire atunci când au planificat și au plecat în vacanță decât au făcut-o în ziua nunții lor.

Aproape jumătate din persoanele intervievate au declarat că întâlnirea cu partenerul lor nu îi ridică emoțional la fel de mult ca și călătoriile. 45% au afirmat că angajarea nu le-a oferit un impuls emoțional la fel de mult ca și călătorii. Chiar și a avea un copil nu oferă 29% dintre respondenți cu suficient de mare grabă pentru endorfină!

3. Cumpărarea unei case sau o mașină nouă nu vă poate oferi atâta bucurie.


S-a dovedit, de asemenea, că oamenii apreciază mai multe experiențe noi decât posedă o mulțime de lucruri materiale. 70% dintre respondenți au spus că plecarea în vacanță le oferă o satisfacție care durează mult mai mult decât fericirea pe care o obțin din cumpărarea de lucruri.

Se pare că oamenii sunt gata să-și sacrifice confortul de dragul de a avea experiențe de călătorie noi. De exemplu, 56% dintre respondenți ar prefera să plece în vacanță decât să cumpere haine sau gadgeturi noi, iar 48% dintre ei sunt gata să amâne îmbunătățirile la domiciliu pentru a vizita locuri noi.

4. Planificarea unei vacanțe îmbunătățește bunăstarea noastră emoțională.


Surprinzător, pentru 72% dintre respondenți, este suficient doar să începi să planifici o vacanță pentru a te simți mai fericiți. De exemplu, 80% se simt mai încântați când se uită doar la o hartă și aleg locurile pe care ar dori să le viziteze.

6 din 10 respondenți simt un impuls emoțional când citesc recenzii la hotel și își imaginează călătoriile viitoare.

loading...

Add comment