Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bunătatea este confundată cu prostia și naivitatea

Probabil că ați auzit de multe ori această zicală.Sau de multe ori, spunându-se că bunătatea este prostie.Defapt, în zilele noastre dacă ești om bun, ești luat de prost.Dacă oferi un deget pentru a ajuta pe cineva, ți se ia toată mâna.Cam asta este problema.Oamenii buni îi pun mereu pe cailalți înaintea lor.

Lumea vede un om bun ca fiind „slab”.Nu numai că acest lucru poate avea ca rezultat faptul că alți oameni profită de tine, dar îi poate determina și pe oameni să nu te vadă ca un lider sau o autoritate puternică.Iar acest lucru te va afecta.Și te poate transforma într-o țintă ușor de „lovit”.

Oamenii buni tratează întotdeauna cu respect o persoană.Este nevoie de finețe pentru a comunica corect fermitatea și respectul pozitiv. Este nevoie de o bună judecată pentru a ști când să cedați și când să luați situații tensionate, în loc să încercați să afirmați autoritatea asupra fiecărui lucru mic.Este nevoie de inteligență.Ei se adaptează la diferite nevoi și situații mult mai ușor.În lumea rapidă în care trăim, trebuie să putem să ne adaptăm comportamentul pe baza circumstanțelor în schimbare.

Dacă vă gândiți, a fi bun este un alt mod de a spune că sunteți flexibil la nevoile altei persoane. Le iei în considerare și le faci față în consecință. Aceasta nu este deloc o slăbiciune! Ce șef nu dorește un angajat care știe să facă ajustări inteligente pentru a se potrivi cu diverse situații? Când lumea se schimbă în jurul nostru, avem două opțiuni: Putem rămâne la fel și sperăm că se va conforma cu ceea ce ne dorim, sau putem să ne schimbă. Oamenii buni sunt dispuși să facă acest din urmă traseu. Ei nu pot controla acțiunile celor din jurul lor – dar pot controla modul în care ei reacționează.

A fi bun nu înseamnă a oferi totul tuturor.Doar din bunătate poți oferi, pentru că ai și pentru alții.Bunătatea dacă e cazul o poți opri, prostia însă nu poate fi oprită, din păcate.Când îi tratezi pe cei din jur cu bunătate, îi poți determina mult mai ușor să facă ceea ce vrei tu, fără a fi nevoie să folosești forța.

În cele din urmă, a fi bun este a fi inteligent. Cu o bună judecată și o înțelegere corectă a conceptului, bunătatea poate fi un atu grozav atunci când lucrezi cu oamenii și construiești o cultură de pozitivitate, cooperare și succes.

loading...

Add comment