Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Niciodată copiii tăi nu vor avea nevoie de casa ta

Un cunoscut arhitect, Alexandru Borodi, a ținut o lecție de arhitectură pe tema construcției locuințelor la sol. Iată ce a vorbit arhitectul in cadrul acestei lecții.

Regula numărul 1.

O locuință se construiește pentru doi oameni. In ultimii 15 ani am construit mai mult de 500 de locuinte.In 95% de cazuri, oamenii pur si simplu nu stiau ce vor.Ei se certau pe diferite lucruri și nu discutau despre ceea ce este important. Întrebarea este: ce este cel mai important atunci cand vrei sa construiesti o casa? Raspuns: Este foarte important de stiut ca locuinta ta nu le va trebui copiilor tai.Trăim într-o lume dinamică în care copiii nu mai doresc să locuiască cu părinții lor, vor să trăiască în intimitate, separat. În trecut erau proiectate asa incat sa poata gazdui si o tabara de rromi daca va fi nevoie. Experienta din zilele noastre arata ca in casele parintesti se traieste din ce in ce mai putin, respectiv nu are vreun rost sa faci o casa mare care te va costa mult mai mult și la urma urmei va rămâne goală, deoarece copiii tai nu vor trai cu tine in ea.

Regula numărul 2.

Economisim pe lucruri mici, marind in schimb comoditatea. Daca vrei sa faci o casă mai economică, fa-o cu un sigur nivel, fara mansarda.Astfel vei putea economisi aproximativ 50.000 de euro la fiecare 100-120 metri patrati de suprafata. Adica, este mult mai ieftin sa faci o casa cu un singur nivel, dar cu mai multe camere, decat sa o faci cu doua nivele, in care ar fi acelasi numar de camere. Și 50.000 de euro la o casă, sunt bani. Poți folosi acești bani pentru a-ți amenaja curtea sau un garaj pentru mașină. Constructia unei case nu trebuie sa dureze 10-15 ani, altfel ea nu va fi finalizata niciodata.

Regula numarul 3.

Alege cu atentie meseriasii care iti vor face casa. Evita oamenii care iti cer plata in avans pentru lucrare, mai ales daca observi ca au obiceiul sa inceapa munca la ora 10 si lucreaza numai pana la ora 16…Orienteaza-te spre oameni muncitori

Regula numarul 4.

Organizeaza spatiul intr-un mod ingenios. De exemplu, locul pentru gatit mici sau barbeque trebuie sa fie amplasat acolo de unde se vede apusul, chiar daca apusul se vede doar din spatele casei ori din contra, dinspre drum. Lasa-i pe oameni sa vada cum savurezi fericit gratarele si te bucuri de fiecare moment al vietii tale.

Regula numarul 5.

Trebuie sa te decizi daca ai nevoie de piscina in curte.
Doar bogatasii au timp suficient ca sa stea toata ziua la piscina, oamenii obisnuiti – nu! La inceput familia va sta la piscina de 2 ori pe zi. Dupa o saptamana vor sta o data pe zi iar dupa 3 luni piscina va deveni locuinta pentru broaste.

Regula numarul 6.

Gandeste-te bine inainte sa iti faci un garaj deoarece doar 5% din oamenii care au garaj isi si tin masina acolo. Este foarte incomod sa inchizi si sa deschizi usa garajului de fiecare data cand pleci ori vii cu masina. De cele mai multe ori garajul se transforma in depozit pentru tot felul de fleacuri si lucruri nenecesare. Dar cat spatiu ocupa un garaj si cat de scump este sa-l faci!

loading...

Add comment