Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
Legenda-randunicii

Rândunelele sunt un simbol al dragostei, prosperității și norocului.Legenda rândunicii și legătura lor cu Iisus.

O să începem prin istorisirea unei povești suprinzătoare și plină de emoție.Potrivit relatării biblice, Isus din Nazaret, recunoscut de urmașii săi drept Fiul lui Dumnezeu, a fost condamnat la moarte. Justiția romană l-a condamnat să fie răstignit din cauza predicării sale. După ce a fost arestat și torturat, Iisus Hristos a primit o coroană din ramuri spinoase.Se spune că, în timp ce Isus a fost răstignit, un grup de rândunele s-au apropiat și au scos spinii de pe coroană, pentru a-i alina suferința. Credința populară spune că rândunelele i-au alinat durerea mântuitorului. Această afirmație a servit drept bază pentru stima mare pe care unele culturi o au pentru aceste păsări.

După evenimentul de pe cruce, rândunelele au ajuns să fie considerate păsări sacre și au fost respectate.Ba mai mult, s-a interzis omorârea sau distrugerea cuiburilor lor. Unii spun că „Rândunelele sunt dar de la Dumnezeu”. Legenda rândunelelor și a spinilor lui Hristos explică chiar anatomia acestor păsări migratoare. Credincioșii susțin că spatele lor este negru, deoarece au purtat doliu pentru moartea Fiului lui Dumnezeu, iar pata roșie de pe pieptul lor este acolo de la sângele vărsat al lui Hristos când spinii au fost îndepărtați.

De atunci cuiburile de rândunică s-au bucurat de un respect și de o protecție deosebită. Prin urmare, ele nu sunt de obicei distruse sau îndepărtate, lor le place să-și clădească cuiburi în principal în clădirile bisericii.Habitatele rândunelelor sunt de obicei zone spațioase, pe care le folosesc drept spații de dormit. Sunt păsări de dimineața devreme și luminează ziua cu cântecele lor unice.

De la această legendă vine și frumusețea acestor păsări.De-a lungul secolelor, rândunelele au devenit foarte populare.În multe culturi, atunci când o rândunică își construiește un cuib pe un hambar, este considerat noroc.Iar oamenii nu se ating de ele să le strice. În mare parte din nordul și estul Europei, o fermă fără rândunele era privită ca o fermă nefericită.

Rândunelele sunt un simbol al dragostei, prosperității și norocului. Dacă vezi rândunele care zboară deasupra casei tale, ar trebui să-l vezi ca un prevestitor norocos al norocului care iese în cale. Un cuib de rândunele construit în streașina unei case este considerat a fi extrem de noroc care aduce succes, noroc și fericire. Și se spune că a îndepărta un cuib de rândunică aduce tristețe și pierdere în casă.

loading...

Add comment