Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bunătatea este cea mai curajoasă alegere pe care oamenii o vor face vreodată

Nu știu exact când am înțeles ce este cu adevărat bunătatea, dar astăzi mi-a oferit o perspectivă nouă asupra acesteia. În spatele minții mele, mulți ani, m-am crezut că sunt încă un indiferent. Am avut oamenii să-mi spună că sunt de multe ori, oameni pe care îi iubesc din toată inima. Mereu m-a frustrat să aud, dar nu știam cum să răspund și mi-am dat seama că este adevărat dacă destui oameni mi-au spus că este.

Am uimit complet de alții prin modul în care am gestionat conflictele fără să scot în lături, fără să fiu urât sau să mai agit oala. M-am îndepărtat de situații și am fost certat pentru că „merită să li se spună cât de oribile sunt” sau „merită să simtă prin ce te-au trecut”. Da poate. Dar am descoperit cel mai adesea că oamenii care se încăpățânează în calea lor să nu te audă și că, spunându-le sau retrăgându-le, le oferă o scuză pentru a te face problema, cea nebună, motivul pentru care te-au tratat atât de îngrozitor. Așa că de cele mai multe ori, fac câteva încercări de a comunica și de a discuta lucrurile. Dacă acestea sunt refuzate și chiar am tot ce aș dori să spun, le scriu o scrisoare. Sau uneori, mă voi îndepărta complet.

Ceea ce încerc să spun aici este acesta: Oamenii cuminți nu sunt toți buni. Este o alegere foarte intenționată să fie așa. O alegere grea, dureroasă, obositoare, dar și una foarte satisfăcătoare la nivel personal.Bunătatea este cea mai curajoasă alegere pe care o vei face vreodată.Așadar, când văd pe cineva singur într-o cameră, merg să vorbesc cu el.Când cineva va cădea, voi merge să-l ridic.Când cineva pare neliniștit, încerc să-l liniștesc.Nu fac asta perfect, dar încerc să fac din aceasta o prioritate pentru mine.

Bunătatea este eliminată de noi când suntem adulți. Bunătatea nu este o trăsătură pe care o practică cineva pentru distracție.Bunătatea este un mod de viață pe care trebuie să alegi să-l îmbrățișezi în fiecare zi. Vor fi momente când bunătatea te va dezamăgi.Dar o alegem pentru că lumea are nevoie de echilibru și deja există destulă ură. O alegem pentru că ne umple sufletele. O alegem pentru că știm cum se simte că primești contrariul. O alegem pentru că ne place provocarea și pentru că avem curajul de a o face.

loading...

Add comment