Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Cu cât îți pasă mai puțin de părerea lumii, cu atât trăiești mai bine, mai liber și mai fericit”

Fericirea este subiectivă. Nu putem avea un consens sau un standard universal pentru a ști ce trebuie să facem pentru a fi fericiți. Se bazează în totalitate pe opinii și sentimente proprii. Trăim într-o societate foarte materialistă probabil pentru că această credință a creat societatea în care trăim. Materialismul ne spune că cu cât avem mai mult, cu atât vom fi mai fericiți. Banii ne fac confortabil. Statutul ne aduce respect.Frumusețea ne face dorinți. Lucrurile ne fac viața mai ușoară. Și la prima vedere se pare că o viață mai ușoară, mai confortabilă este una mai fericită.

Totul se învârte în jurul nostru și al identității noastre percepute. Și aceasta este exact cauza stresului și nefericirii noastre.Eul ne judecă întotdeauna gândurile și comportamentul. Eul nu este niciodată fericit.Eul critică mereu.Ne gândim întotdeauna cum ar trebui să ne simțim, cum ar trebui să arătăm, cum ar trebui să acționăm, ce este al nostru, ce ne place, ce ne dorim și cum am putea fi percepuți de ceilalți.Încercăm întotdeauna să controlăm fiecare situație, astfel încât să se potrivească preferințelor noastre individuale, iar apoi ne îngrijorează ceea ce cred alții despre noi și ceea ce gândesc ei.Suntem copleșiți de toate aceste gânduri fără sfârșit, despre modul în care ne raportăm la lumea din jurul nostru.

Adevărul este că, este extrem de dificil, de fapt aproape imposibil să schimbi părerea cuiva despre tine.Încercarea de a schimba părerea cuiva despre tine este o lecție de inutilitate,fără rost.Sau, s-ar putea să-i schimbi părerea despre tine, dar de ce ai vrea să-ți pierzi timpul prețios, convingând pe cineva ce persoană minunată ești? Părerea lor despre tine contează mai puțin decât nimic.

Ai observat vreodată cât de liniștit ești în acele scurte momente când nu te gândești la nimic în special, când mintea ta este liniștită și te bucuri doar de priveliștile plăcute ce te înconjoară. Acest lucru se datorează faptului că cu cât îți pasă mai mult de părerea lumii, cu atât vei fi mai fericit.Nu le oferi acestor oameni un al doilea gând, și vei fi mai fericit.Așa poți realiza liniștea sufletească pe care o dorești.

loading...

Add comment