Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
hunza

Locul unde speranța de viață este 140 de ani și oamenii trăiesc fără stres și griji

La începutul anilor 1970, National Geographic a difuzat o serie extinsă de articole care investighează afirmațiile oamenilor cu viață lungă din întreaga lume. Poporul Hunza, care locuia în Valea Hunza din nordul Pakistanului și la graniță cu India, era unul dintre aceste popoare. Au devenit studii de caz fascinante ale regiunii unice în care trăiesc.Valea Hunza este o vale fertilă care susține agricultura și asigură izolarea față de restul lumii și este, de asemenea, situată la o altitudine foarte mare.Regiunea are un peisaj superb pe tot parcursul anului, iar locuitorii sunt de o ospitalitatea nemaiîntâlnită.

Medicii i-au examinat pe locuitorii din această zonă și au făcut cele mai bune presupuneri despre câți ani aveau oamenii. Fără să ne concentrăm prea mult pe vârsta maximă documentată, adevărul cu adevărat extraordinar este că toate rapoartele despre Hunza menționează că populația în vârstă este aptă, plină de vitalitate și practic lipsită de boli, ceea ce este valabil și astăzi.

Mediul în care trăiesc acești oameni este muntos, iar satele sunt incredibil de izolate și construite în stâncă.Ei se hrănesc mai mult cu plante și crudități.Acești locuitori Hunza, nu au acces la o cantitate mare de combustibil pentru gătirea alimentelor și nici nu sunt multe animale disponibile în zonă, pentru a mânca, așa că plantează ce pot și se descură.Caise, cireșe, struguri, prune și piersici sunt toate cultivate de locuitorii Hunza.De asemenea, mănâncă o mulțime de cereale — grâu, orz și mei

Majoritatea experților ar fi de acord că nu există un singur secret pentru longevitatea extraordinară a acestui popor.Spre deosebire de mare parte din restul lumii, locuitorii Hunza așteaptă cu nerăbdare să îmbătrânească. Vârsta le conferă statut în comunitatea lor, respect extrem și simțul locului. Chiar și la bătrânețe, ei rămân participanți activi în comunitatea lor până la sfârșitul vieții.

Dorința de a dezvălui secretele nemuririi a existat probabil atâta timp cât oamenii sunt conștienți de moarte. Dar o durată lungă de viață nu este același lucru cu o durată lungă de sănătate.Accentul nu ar trebui să fie pe a trăi mai mult, ci pe a trăi mai sănătos mai mult.În urma examinării, s-au găsit dovezi că bărbații din ținutul Hunza trăiesc până la 120 și chiar 140 de ani. În timp ce bărbații trăiesc mult, se constată, de asemenea, că femeile Hunza pot concepe între 60 și 90 de ani – o afirmație pe care majoritatea femeilor ar considera incredibil de greu de crezut.

loading...

Add comment