Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Rănile din suflet dor mai tare decât cele fizice.Cu cât avem mai multe răni în suflet cu atât suntem mai închiși în noi și mai triști.

Durerea sufletească este suma totală a suferinței fizice, mentale, emoționale și sociale suferite în urma unui eveniment de viață tragic din viața noastră.Este o suferință intensă a spiritului uman, care apare atunci când vechile căi de a satisface nevoile sufletului nu se mai dovedesc a fi eficiente.

Durerea din suflet, cauzată de stresul emoțional este resimțită mai profund și un timp mai îndelungat decât cea cauzată de leziunile fizice.Avem tendința să ne monitorizăm corpul și sănătatea noastră fizică mult mai mult decât o facem cu cea emoțională.Avem tendința de a reacționa la durerea fizică mult mai proactiv decât la cea emoțională.Pe când defapt cea emoțională afectează adesea mult mai mult viața noastră, doare mai tare și ne face să devenim mai închiși în noi și mai triști.Iată în continuare câteva sentimente comune asociate cu durerea emoțională care vă poate afecta sănătatea generală.

Tristețea.
Tristețea este o emoție naturală care este asociată cu pierderea și dezamăgirea. Cu toate acestea, dacă nu se estompează cu timpul, s-ar putea să reflecte o afecțiune tratabilă, depresie, care vă poate afecta întregul corp.Dacă tristețea durează mai mult de doar câteva zile și vă afectează viața de zi cu zi, poate fi necesar să solicitați intervenție medicală.

Furia neexprimată.
Furia este o emoție umană de bază. Eliberează adrenalină, ceea ce crește tensiunea musculară și accelerează respirația. Furia poate fi provocată din foarte multe motive cum ar fi răni profunde, durere emoțională, iar dacă nu este rezolvată în mod adecvat, poate duce la consecințe grave fizice pe termen lung.

Anxietatea.
Ca și în cazul mâniei, anxietatea eliberează adrenalină.La unii oameni, anxietatea poate fi foarte gravă și se poate manifesta prin depresie, închidere în sine, consum de alcool sau droguri și altele.Psihoterapia sau medicația pe bază de rețetă poate fi de ajutor.

Toate acestea sunt motive pentru care ar trebui să acordăm sănătății noastre emoționale la fel de multă atenție și grijă, precum și sănătății noastre fizice.Pentru că, de multe ori rănile din suflet dor mai tare decât cele fizice.Iar cu cât avem mai multe răni în suflet cu atât suntem mai închiși în noi și mai triști.

loading...

Add comment