Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un copil poate depăși orice, dar nu și absența mamei sale

De la începutul vieții unui copil, mama este cea mai importantă figură. Atunci când o mamă nu este prezentă în viața copiilor ei, aceasta poate aduce consecințe majore pentru dezvoltarea lor.Dezvoltarea generală a unui copil este modelată de aspecte diferite, de la nevoile fizice la viața emoțională. Relația dintre un copil și mama sau tatăl său este o parte vitală a dezvoltării lor mentale și emoționale.

Un părinte poate fi absent din cauza multor circumstanțe diferite, unele dintre ele tragice. Nu toți copiii sunt destul de norocoși să crească cu o mamă.În alte cazuri, deși mama este prezentă, ea nu este capabilă să-și petreacă destul timp cu copiii săi, fie datorită angajamentelor de muncă, fie datorită relațiilor, fie altor factori.Absența mamei poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltării copilului. Cu toate acestea, amploarea răului va depinde de mediul lor și de modul în care este gestionată situația.

Ce îi oferă o mamă copilului ei?
Când ne gândim la maternitate, primul cuvânt care vine în minte este protecția. Și cu un motiv bun.O mamă este persoana care ne aduce în această lume și care ne hrănește și ne îngrijește de la bun început. Această legătură este o parte indispensabilă a existenței umane.Pe măsură ce îmbătrânim, mama noastră este acolo să ne mângâie ori de câte ori ne simțim în jos. Ea este acolo să ne liniștească, să ne încurajeze și să ne alunge temerile. Când suntem nervoși, speriați, furioși sau în durere, ea este persoana căreia îi așteptăm sprijinul necondiționat.Sentimentul de a fi iubit și apreciat de mamă, va ajuta un copil să dezvolte o stima de sine sanatoasa si sa-si construiasca increderea in sine.Prin urmare, o mamă absentă poate duce la o insecuritate profundă la copii.

Consecințele unei mame absente.
De la începutul vieții copilului, mama lor este cea mai importantă figură. Lipsa unei mamă poate avea consecințe majore.Iată în continuare, câteva dintre cele mai importante.

Sentimente negative.
Copilul poate simți sentimente de singurătate sau lipsă de valoare, dat fiind că nu primește grija și afecțiunea de care are nevoie. Aceasta, la rândul său, poate duce la furie sau frustrare.

Probleme cu relațiile sociale.
În același mod, pot apărea și alte relații sociale ale copilului. Fie din cauza lipsei de încredere, fie din cauza faptului că nu au învățat abilitățile sociale necesare, copiii cu o mamă absentă au tendința de a avea probleme cu ceilalți.

Dezechilibrele emoționale.
Aceasta înseamnă iritabilitate, stima de sine scăzută, depresie, anxietate, lipsă de motivație și multe altele.

Probleme de sanatate.
Confruntându-se cu pierderea sau absența mamei lor, unii copii își pot pierde apetitul. Cumulatcu problemele emoționale descrise mai sus, acest lucru poate duce la probleme cu sănătatea fizică a copilului.

Cum remediezi aceste probleme?
În ciuda tuturor celor de mai sus, există modalități de a ajuta un copil să facă față pierderii sau absenței mamei și a efectelor acesteia.
Găsiți un înlocuitor.
Cu ajutorul mătușilor, bunicilor sau oricărui alt membru apropiat al familiei, este posibil să găsiți pe cineva care să-și asume rolul unei figuri materne. Ca și în cazul precedent, este important să nu forțați relația. Legătura va trebui să se formeze treptat, pe o bază de încredere și dragoste.
Explicați-le situația.
Adevărul își va găsi mereu calea de ieșire. Spune-i micuțului de ce mama lor nu este în viața lor. Mai devreme sau mai târziu, vor trebui să știe.Copilul, in general, trebuie sa stie ce se intampla, trebuie sa stie care este locul lui.
Iartă și iartă-te.
Cand abandonezi pe cineva, aproape intotdeauna, are legatura ca faptul ca ai patit si tu acelasi lucru si nici dragostea, nici afectiunea ta nu au contat pentru persoana care te-a parasit. De aceea, este bine sa cauti originea si sa ierti, pentru ca asa te vindeci si vei rupe lantul greu de tristete si singuratate.

Este important să oferiți copilului atenția maximă atunci când puteți. Amintiți-vă că aceste momente ajută considerabil.Ceea ce faceți împreună este mai puțin important: puteți să vă jucați, să faceți o plimbare sau să-i ajutați cu temele. Doar petrecând timpul cu copiii dvs. îi va ajuta să se simtă apreciați și sprijiniți.Copiii înțeleg atunci când mama lor se interesează de ei, îi iubește și îi sprijină. Această prezență de zi cu zi este esențială pentru dezvoltarea lor.

loading...

Add comment