Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Alexandru Dobra din Sebeș, medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică. Lumea, descrisă cantitativ și matematic

Un elev al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș a obținut medalia de bronz acordată de Societatea Română de Fizică, cu prilejul etapei naționale a Olimpiadei de Fizică, desfășurată la Târgoviște, în perioada 3-7 mai 2019. Alexandru Dobra, pregătit de profesorul său, Ioan Bîrsan, a obținut locul 22 din 81 de olimpici naționali.

Medalia de bronz se acordă elevilor care se clasează în prima jumătate a clasamentului, Alex fiind pe primul loc între cei care au obținut această distincție, în urma unei probe teoretice și a uneia practice.

”Fizica mă pasionează pentru că este o unealtă de a descrie cantitativ, matematic, lumea în care trăim. În viitor vreau să continui studiul fizicii, iar acum consider pentru facultate variantele de fizică pură sau politehnică” a spus Alex Dobra, pentru Alba24.

Alexandru Dobra este în clasa a XI-a și poate fi considerat unul dintre cei mai străluciți tineri din județul Alba. De altfel, este și în grupul Mensa Gifted Youth.

În timpul liber îi place să meargă cu prietenii pe munte. De altfel, este membru al Centrului Local ”Axente Sever” al Cercetașilor României.

Sursa: https://alba24.ro/alexandru-dobra-din-sebes-medalie-de-bronz-la-olimpiada-nationala-de-fizica-lumea-descrisa-cantitativ-si-matematic-709099.html

loading...

Add comment