Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum mama dracu n-am murit eu când eram copil… nu știu

Acum țin ăștia copiii în pampers, le dau biberoane cu tetină de silicon, îi plimbă cu căruțuri luxoase, cât o mașină de scumpe și sunt „copți” de bolnavi, iar dacă îi mai faci și „vaccinul minune din import„…ehee..dacă ai ghinion devine autist!

Nu-mi puneam centura de siguranță…ca copil, stăteam în față, fără airbag!
Grădinița în limba engleză…că în română nu mai e bună.
Pâine albă cu gem sau direct înmuiată și în zahăr…fără gluten, lactoză free sau fresh de portocale! Când nimeream un brifcor plin de zahăr era sărbătoare sau socată…culeasă de mine la pădure.
Apă plată bucovina, carpatică și alte cele, gura direct la robinet! dar ce bună și sănătoasă era…Cască pe bicicletă, genunchiere , cotieră, ce erau alea…bicicleta avea 1 metru mai mult decât mine și îmi julean genunchii și coatele până să învăt să merg cu bicicleta lu bunicu!

Fifa 2018, 2019? Play station? Cel mult aveam țevi cu cornete de caiet ziar sau la ce ne mai gândeam noi. Noroi și în gură de la atâta fotbal pe maidan…până veneau ai mei afără după mine și îmi trăgeau o mamă de bătaie că în loc să învăț sau să fac ordine în cameră eu stau afară ți mă joc.
Bătaie cu cureaua…furtunul de la mașina de spălat…șlapul din piciorul lui mama și nici nu apăreau ai mei la știri că am fost maltratat…acum violența în familie e peste tot. Noi după o jumătate de oră, ne pupam în bot și uitam că m-au bătut.
Azi, copiii se iau de la școli în mașini, îi conduc părinții până la ușa școlii, înainte erai cel mai pămpălău dacă venea mă-ta să te ia de la școală, râdeau toți colegii de tine.

Când jucam noi fotbal, jucau doar șmecherii pe teren…fraierii, hai în poartă. Acum, dacă e fraier îl duc la psiholog. Tata când fuma în mașină și deschideam geamul zicea: închide geamu că e curent! Acum, nu mai aveam voie să fumăm nici în propria mașină, dacă ar fi după noua lege. Aloo, luam toate containerele de gunoi la rând în cautare de sprayuri goale să le pun pe foc să bubuie și nu m-am îmbolnăvit și nici nu am luat niciun virus…acum sunt peste tot, chiar și în spitale.

Dragilor, pe mine mă certau părinții că nu intram în casă, pe ăștia de acuma îi roagă părinții să iasă afară, să socializeze, să nu mai stea cu nasul în calculatoare, telefoane, tablete sau mai știu eu ce. Aveam chiar și vicii…din când în când mai găseam și noi câte un chiștoc de țigară aruncat în viteză de cineva sau dacă nu, cules de pe stradă, iar rănile de pe picioare sau brațe sau cicatricile moștenite îmi amintesc perfect de copilăria frumoasă pe care am trăit-o! În ziua de azi, nimic nu mai e la fel!

loading...

Add comment