Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 greșeli pe care părinții le regretă

Toți părinții doresc ca și copiii lor să aibă cea mai bună viață posibilă. Mulți dintre ei lucrează din greu pentru a putea cumpăra jucării noi pentru ei, alții sunt stricți deoarece doresc ca și copiii lor să fie disciplinați și orientați spre obiectiv, alții le oferă copiilor posibilitatea de a alege și îi învață să ia decizii pe cont propriu. Fiecare familie are propriile sale moduri de a crește, dar există un lucru pe care părinții îl au în comun: când se uită înapoi, toți vor să repare unele din greșelile pe care le-au făcut în trecut.Primii ani de viață ai unui copil sunt un moment magic de care trebuie să vă bucurați. entru că în viitor, puteți regreta unele oportunități pierdute. Așadar, uitați-vă la lucrurile pe care mulți părinți le regretă pentru a evita repetarea acelorași greșeli.

1. Părinții nu se joacă sau nu comunică destul cu copilul lor.


Un copil mic care crește rapid dintr-un copil într-o persoană relativ independentă are nevoie de contacte constante cu adulții. Dar adevărul este că părinții au nevoie și de această comunicare . Da, există mai puțin timp liber și este bine dacă o mamă face ceva în timp ce copilul său joacă jocuri. Dar dacă transformați acest lucru într-un obicei, într-un anumit moment, ați putea observa că copilul dvs. a crescut deja și își trăiește propria viață.

2. Nu-și îmbrățișează destul de des copiii.


Oamenii de stiinta au dovedit importanta imbratisarilor pentru sanatate atat pentru sanatatea morala cat si pentru cea fizica. Există multe avantaje evidente, dar probabil că veți fi de acord că este frumos să îmbrățișați propriul copil. Uneori, părinții nu știu acest lucru din diferite motive și nu practică. În timp, copilul va crește și nu vă va lăsa să vă îmbrățișați. Așa că savurați aceste momente în timp ce puteți încă.

3. Nu au făcut suficiente fotografii și videoclipuri cu evoluția copiilor.


Desigur, nimic nu se va întâmpla dacă nu faceți fotografii. Nu va afecta starea mentală a copilului, calitățile sale morale sau sănătatea fizică. Dar este foarte probabil ca în viitor, veți dori să vă amintiți unele dintre momentele cele mai valoroase din viața voastră și să împărtășiți aceste emoții cu copiii dumneavoastră adulți.Mulți părinți regretă cu adevărat scă nu au folosit mai mult aparatul foto atunci când trebuia.

4. Ei nu și-au scris primele cuvinte rostite de copii.


Acestea sunt doar amintiri bune. Ai putea trăi cu ușurință fără ele, dar e mai bine să le ai și să-ți amintești de ele cu drag.

5. Nu s-au jucat destule jocuri creative cu copiii.


Nu spunem că dacă joci jocuri creative cu copilul tău, vor deveni cu siguranță un mare artist sau un muzician. Dar există o șansă.În primul rând, dacă implicați copilul într-o multitudine de activități diferite, puteți afla ce îl interesează mai mult și spre care are înclinații. Orice tip de activitate îi ajută să-și dezvolte inteligența, imaginația și le sporește vocabularul . În cele din urmă, veți face legătura dintre tine și copilul tău mai puternică, iar acesta este un motiv suficient de bun pentru a face ceva împreună.

6. Părinții regretă că au fost prea stricți.


Există un mit popular că cu cât așteptările sunt mai mari, cu atât mai mult succesul devine persoana. Dar, în realitate, puteți obține efectele opuse : probleme de comportament și chiar probleme de dezvoltare . Și, bineînțeles, unul din dezavantaje ar putea fi o relație proastă cu copiii tăi.Pedepsește-ți copilul și recompensează-l numai pentru lucrurile care contează cu adevărat.

7. Nu țin cont de opinia copiilor.
Există ceva despre numărul de ori pe care ați auzit-o: „Sunteți prea tânăr să decideți” sau „Adulți știu mai bine” și faptul că este neplăcut să auziți ceva de genul asta. Dar vă ofensați copilul nu este cel mai rău lucru care se întâmplă în acest caz. Copiii ale căror opinii au fost adesea neglijate pot crește a fi nesiguri pe ei.Lăsați copilul să aleagă și să-și exprime opinia proprie. Este mai bine să discuți despre dorințele lor și să explici lucrurile decât să le ignori și să le limitezi.

8. Nu-și fac copilul suficient de fericit.


Amintirile bune din copilăria noastră sunt cele mai valoroase lucruri pe care nimeni nu le poate lua de la noi. Mai mult decât atât, vacanțele mici se pot transforma în realizări mai mari: dacă un copil crește într-o atmosferă sănătoasă și aveți multe experiențe noi, înseamnă că acesta se dezvoltă în mod activ . Copiii fericiți consideră că este mai ușor să se adapteze la viața adultă și să înceapă noi relații. Părinții sunt, de asemenea, adesea nostalgici cu privire la timpul petrecut împreună. Deci, bucurați-vă și gândiți-vă cum să vă faceți viața mai interesantă.

9. De multe ori au urmat sfatul altcuiva.
Există oameni care iubesc să dea sfaturi, chiar dacă sunt inadecvate, iar mamele tinere le ascultă adesea. Când vedeți acești „experți”, veți auzi multe informații despre cum să vă îmbrăcați, să vă hrăniți și să vă educați copilul mai bine.Dar adevărul este că tu ești părintele și știi mai bine decât oricine altceva ce este bun pentru copilul tău și ce nu este. Și altceva, nu ar trebui să-i lăsați pe străini să-ți spună copilului că este nefericit. Ar trebui să luați întotdeauna partea copilului dumneavoastră și să-i faceți să se simtă ca și cum i-ați sprijini, indiferent de ce fac.

10. Nu au fost acolo pentru copiii lor în momentele cele mai importante ale vieții lor.


Unele lucruri care nu par a fi serioase pentru noi, dar pot fi grave pentru copiii noștri.Și toți oamenii, în special copiii trebuie să aibă pe cineva apropiat de ei în momente ca acestea. Chiar dacă se pare că aveți un motiv bun să pierdeți petrecerea de aniversare a copilului dvs., nu încercați. În viitor, îți va fi rău când îți dai seama câte evenimente importante ai pierdut.

loading...

Add comment