Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Românul Avram Iancu a câștigat locul III la cel mai dur maraton din lume

Ultramaratonul „6633 Arctic Ultra” este cel mai greu maraton din lume. Are o lungime de 566 de kilomentri pe un teren înghețat la Cercul Polar, înfruntând temperaturi care coboară până la 62 grade Celsius.

Biblotecarul Avram Iancu din Hunedoara, cunoscut după ce a traversat înot Canalul Mânecii și a parcurs traseul Dunării de la izvoare și până la vărsare, a participat la cel mai greu maraton din lume ediția 2019 și a ieșit câștigător pe locul III. Locul I la ultramaratonul „6633 „Arctic Ultra” a fost câștigat de australianul Paul Watkins.

„Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Şi deşi am reuşit, nu am niciun merit, e doar îngăduinţă divină. Iar locul 3 obţinut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dumnezeu să binecuvânteze România”, este mesajul postat de Avram Iancu, sâmbată, pe pagina sa de Facebook.

Avram Iancu a luat startul în 6633 Arctic Ultra 2019 de la Eagle Plains, pe 7 martie, la ora locală 10.30.El a participat pentru a doua oară la ultramaratonul de la Polul Nord. A parcurs cursa de 611 kilometri printre ghețari, în condiții extreme, până în 16 martie și a reușit să-și îndeplinească un vis câștigând locul III la cel mai dur maraton din lume.A trecut peste orice obstacol, cum ar fi gerul cumplit, hrana puțină sau lipsa somnul, pentru a reuși să obțină această performanță. Pe parcursul celor 611 km, 9 dintre cei 15 concurenți au abandonat cursa. Avram Iancu este al patrulea român din istorie care reușește să încheie acest concurs desfășurat în condiții extreme. Tibi Ușeriu a câștigat de trei ori Arctic Ultra 6633, iar Andrei Roșu și Vlad Tanase au terminat pe locul al treilea ediția din 2016.20 de participanți din 11 țări s-au înscris anul acesta la ‘6633 Arctic Ultra’. România a fost reprezentată, pe lângă Avram Iancu, de Florentina Iofcea și Vlad Crișan Pop.

loading...

Add comment