Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tânăra Georgeta Popescu a devenit prima noastră campioană olimpică din istoria monobobului

Georgeta Popescu, o tânără de doar 18 ani, din Câmpina, județul Prahova, aduce aurul României, la monobob la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, Elveția.Sportiva a fost pregătită pentru această probă de antrenorii Cezar Popescu și Dan scurtu.A reușit să câștige, în două manşe, cu timpul de două minute şi 26 de secunde și cu o vitezp de aproximativ 130 km/h.Tânăra românca a reușit să le doboare cu ambiția și perseverența ei, pe Viktoria Cernanska (2:27.35), din Slovacia, a doua clasata, si pe reprezentanta Germaniei, Celine Harms (2:27.36), ocupanta locului 3.La aceeaşi competiţie a mai participat şi Antonia Sîrbu, care s-a clasat pe locul 13, cu timpul de 2 minute şi 30 sec.România a fost reprezentată de 35 de sportivi la cea de-a 3-a ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret.

„Am fost sigură că voi câștiga și înainte de cursă.Chiar și înaintea manșei secunde, am reușit să mă concentrez doar pe întrecere.Sunt foarte fericită și mă bucur că, în sfârșit, România are încă o medalie olimpică la bob, și nu una oarecare, AURUL! Mă simt foarte bine și vă spun sincer că la această medalie visez de trei ani, exact de când m-am apucat de sport. Mulțumesc întregii echipe din spatele acestei medalii!”, a declarat tânără Georgeta Popescu.

Mai există o singură medalie, de bronz, în bobul românesc, la Olimpiada de iarnă de la Grenoble, din 1968, care a fost câștigată de Nicolae Neagoe și Ion Panțuru.

Georgeta Popescu are în palmares și două titluri de campioană națională la monobob, la tineret.Este si vicecampioana la bob doua persoane, categoria seniori, alaturi de colega ei, Teodora Vlad.Ea este o fată foarte ambițioasă și speră că va ajunge cât mai departe, deoarece va fi prezentă și la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022.Georgeta spune că-și dorește să rămână toată viața în România, deoarece și ea are campionii ei.

Georgeta a fost susținută pe perioada probelor din tribune de colegii săi de echipă.Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roma și George Boroi, secretarul general al COSR.Aceștia au fost primii care au felicitat-o și îmbrățișat-o la finalul competitiei.

loading...

Add comment