Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un oraș din România revoluționează civilizarea locuitorilor. 2.500 de lei amendă pentru o țigară aruncată pe jos

Autoritățile din orașul Râmnicu Vâlcea au decis să crească amenzile pentru cei care aruncă gunoaie pe jos.Astfel, cei care încalcă legea vor scoate din buzunar acum 2.500 de lei.Autoritățile s-au imobilizat și au început să dea amenzi usturătoare pentru cei care nu vor să respecte legea și sunt certați cu bunul simț.În acest mod, poate cetățenii se vor gândi înainte să arunce gunoaiele pe jos.

„Foarte mulți dintre cetățeni ignoră eforturile pe care le face administrația locală și aruncă gunoaie pe jos, scuipă, aruncă semințe, stau cu picioarele pe bâncile din parc și când pleacă lasă gunoiul pe jos”, a declarat Mircea Gutău, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea unui interviu acordat.

Poliția locală a municipiului Râmnicu Vâlcea a dat 9 sancțiuni contravenționale într-o săptămână și 30-40 de avertismente celor care au încălcat legea și au aruncat pe jos.Pe lângă acest amenzi, polițiștii locali au început și o campanie de promovare a noii hotărâri date. Au tipărit peste 30.000 de fluturași care ne îndeamnă șă nu mai facem anumite lucruri, care nu trebuie făcute, dar și despre valoarea amenzii.Acești fluturași sunt împărțiți prin școli, magazine și pe străzi.

Nu este normal să ne comportăm în acest fel, să aruncăm gunoaiele pe jos.Vrei o Râmânie mai civilizată și bună? Atunci nu mai arunca pe jos.Problema este că oricâte observații am face, nu ai cum să-i educi pe unii, de aceea uneori trebuie să recurgem la sancțiuni pentru a se învăța minte.Le zici, nu le zici, ei o să continuie să arunce gunoaie la întâmplare.Dacă scot din buzunare niște bani frumoși pentru că au greșit,poate că o să se gândească de două ori înainte de a mai face mizerie pe străzi.Câți dintre voi, pot afirma cinstit, că niciodată, dar niciodată, nu au aruncat mizeria, pe jos. Nu credeți că e cazul să conștientizați că schimbarea trebuie să înceapă de la fiecare dintre noi? Eu încă mai sper…

loading...

Add comment