Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu ne-am născut pentru a trăi singuri,dar nici cu oricine

Singurătatea este foarte grea, dar singurătatea în doi e și mai grea, este chiar toxică. Trebuie să știm ce ne dorim de la viață, să știm cu cine ne dorim să ne petrecem timpul ,să știm dacă acea persoană este potrivită sau nu pentru noi.Relațiile se transforma pe parcurs. Fiecare dintre cei doi parteneri evoluează ,deci modifică și dinamica cuplului. Experiențele de viață le percepem diferit ,le gestionam diferit,iar din această cauză relația poate suferi.

Totuși, unele relații sunt mai dificile și necesită o muncă proporțională. Nu suntem clone, ci indivizi, iar unii indivizi în relații vor avea mai multe dificultăți, mai multe dezacorduri. Dar pentru că apreciem aceste relații, suntem dispuși să depunem efortul necesar pentru a le păstra.Și atunci apar relații toxice. Aceste relații s-au transformat în ceva care are potențialul de a fi extrem de nociv pentru bunăstarea noastră. Aceste relații nu sunt neapărat lipsite de speranță, dar necesită o muncă substanțială și dificilă, dacă trebuie schimbate în ceva sănătos. Paradoxul este că pentru a avea o șansă rezonabilă de a transforma o relație toxică într-o relație sănătoasă, trebuie să fim pregătiți să o părăsim.Chiar și o relație bună poate avea perioade scurte de comportamente pe care le-am putea eticheta toxice din partea unuia sau a ambilor parteneri. Ființele umane, până la urmă, nu sunt perfecte.

Orice relație care implică violență fizică sau abuz de substanțe este, prin definiție, extrem de toxică și necesită intervenție imediată și, cu foarte puține excepții, separarea celor doi parteneri. Deși aceste relații nu sunt neapărat ireparabile, nu pot sublinia prea mult cât de distructive sunt. Dacă te afli într-o astfel de relație, este mai bine să mergi mai departe singur.

Dacă doriți să aveți o relație sănătoasă, pe termen lung și de succes, atunci trebuie să începeți cu o bază de respect reciprocă. Trebuie să vă asigurați că vă vedeți pe dvs. și pe partenerul dvs. ca o echipă și că sunteți considerați, sinceri și plini de compasiune pe cât posibil. Cu toate acestea, nimeni nu este perfect și trebuie să fii pregătit să-ți ceri scuze sincer atunci când ai greșit. Dacă atât dvs. cât și partenerul dvs. sunteți dispuși să depuneți efortul necesar, puteți avea o relație fericită și bazată pe sinceritate și respect.

loading...

Add comment