Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii care te laudă ușor, te vor vorbi de rău la fel de ușor. Nu-ți pune niciodată încrederea în ei

Merită să acceptați complimente, atât pentru memoria dvs. cât și pentru sănătatea dvs. mentală pe termen lung. Dar se poate simți lăudabil, să accepți că ceva ce ai făcut este bine. Cine vrea să fie narcisistul care spune „Da, sunt conștient”, când cineva te complimentează?

Dar chiar și atunci când încerci doar să spui „Mulțumesc”, se simte ca strângi din dinți. Nevoia de a justifica, respinge sau califica succesul într-un fel este copleșitoare. Vrei să ciugulești și să spui că nu ai fost tu, doar că ai avut noroc, că nu o vei face atât de bine data viitoare.Ei bine, există multe moduri în care putem reacționa și cred că toate acestea ar depinde de contextul situației și de cum te simți în interior. Ai putea reacționa negativ, te-ai jenat sau te-ai simți ridiculizat sau ai putea zâmbi și accepta complimentul.

Însă, de multe ori se întâmplă ca oamenii care te laudă ușor, să te vorbească de rău la fel de ușor.Complimentele pot fi un lucru complicat și modul în care reacționăm la ele poate spune cu adevărat multe despre ceea ce simțim și gândim în interior, precum și despre persoana care ni le oferă.Se poate să ni se ofere complimente sau ca cineva să ne laude doar de dragul de a ne linguși, de a se pune bine pe lângă noi, fără ca ei să creadă cu adevărat că acele lucruri care le spune sunt adevărate.Ei bine, de aceea nu trebuie să punem prea mare încredere în cei care ne laudă mai mereu.Lauda falsă și interesată este atât de ageră, încât te poate păcăli imediat, dacă nu ești puțin mai atent. Probabil că tuturor ne place să fim lăudați, simțim cum ne crește stima de sine și nu ne place când ni se spune sincer că am greșit sau că ceva nu este în regulă.Dar, cădem atât de ușor în plasa lingușitorilor și îi lăsăm atât de ușor în urmă pe cei care și-au exprimat cu sinceritate o părere ce nu ne-a fost pe plac.Ceea ce nu este întotdeauna bine.Nu trebuie să respingem orice fel de laude, însă este necesar să fim atenți la cine sunt cei care ne laudă.

loading...

Add comment